Буковинська «Батьківщина» оголосила про створення координаційного центру зі збору і доставки гуманітарної допомоги бійцям-землякам на Сході

Буковинська «Батьківщина» оголосила про створення координаційного центру зі збору і доставки гуманітарної допомоги бійцям-землякам на СходіСьогодні про ініціативу координування збору і доставки гуманітарної допомоги буковинським військовикам на Сході повідомив на прес-конференції голова обласної організації партії ВО «Батьківщина» Іван Мунтян.

– У п’ятницю в Луганськ було відправило дві машини з гуманітарним вантажем, – повідомив Іван Мунтян. – Їх супроводжувала мій заступник – голова Сторожинецької парторганізації ВО «Батьківщина» Катерина Гуцуляк, яка бачила ситуацію на власні очі. Назад, на Буковину, наші люди доставили пораненого бійця, він зараз перебуває у госпіталі. Уже за кілька днів ми відправимо новий вантаж на Луганськ, ми вже знайшли транспорт. І цього разу, і надалі маршрут попередньо будемо узгоджувати з луганчанами – обов’язки голови ОДА там наразі виконує наша колега, голова Луганської «Батьківщини» Ірина Веригіна, яка дуже допомогла нам у цьому. Якби їхали наобум – проблем було б не оминути…

Іван Мунтян зі слів учасників поїздки повідомив, що допомога, зібрана на Буковині, була передана кільком чернівецьким підрозділам, які беруть участь у бойових діях на Сході. Наші доброчинці зустрілися з військовиками з Новоселиччини, Сторожинеччини, інших районів області, міста Чернівців:

– Хлопці раділи зустрічі з земляками, наче з ріднею побачилися. Обіймалися, перевдяглися у привезені речі – усе доставлене було їм дуже доречне і вчасне. Насправді вони потребують усього: одягу, продуктів, спальних мішків, надувних матрасів, приборів нічого бачення, рацій… Я дякую усім краянам, які уже долучилися до збору цих речей нашим військовикам, повідомляю, що збір триває, наступний вантаж повезу я особисто.

У прес-конференції взяв участь керівник обласного штабу Руху опору, підполковник Вадим Петляк, який повідомив, що допомогу військовикам можна приносити в обласний, міський та районні штаби Руху опору, які розташовуються у відповідних офісах партії ВО «Батьківщина». Там вони будуть прийняті, відповідно оформлені по відомостях, а згодом – доставлені адресатам. Запрошений на прес-конференцію заступник обласного комісара підполковник Валерій Мовченюк наголосив, що потреби військовиків будуть уточнені, а інформація надана керівництву обласного Руху опору та «Батьківщини»:

– У ці хвилини немає зв’язку з третім батальйоном тактичної групи, яка перебуває в зоні бойових дій, це означає тільки те, що вони зараз виконують завдання, під час якого вимикають телефони – адже знаємо, що вони можуть прослуховуватися. Як тільки буде зв’язок, уточнимо потреби. Зрозуміло, що потрібні насамперед бронежилети, каски, налокотники, наколінники, одяг, взуття. Також тримаємо на контролі вирішення питання ротації наших військовиків.

Іван Мунтян наголосив, що дії координаційного центру Руху опору здійснюються узгоджено з діями місцевої влади і волонтерів:

– У нас у всіх спільна біда, і долати її ми маємо спільно.

Прес-служба обласної організації партії ВО «Батьківщина»

peredplata