Віктор Король: «Ми повинні самі захистити від будь-якого ворога»

Віктор Король: «Ми повинні самі захистити від будь-якого ворога» Провідні київські ЗМІ відносять нашого земляка, генерала Короля, до найближчого оточення президента Петра Порошенка. Більше того, газета «Сегодня» вважає саме Віктора Миколайовича разом з віце-президентом Гросманом друзями Петра Олексійовича. З огляду на те, який внесок зробив генерал Король на розвиток політичної кар’єри нинішнього президента, можна з впевненістю говорити, що саме завдяки нашому землякові Порошенко увійшов у велику політику ще у буремні 90-і роки. З того часу Віктор Король і Петро Порошенко підтримуючи і допомагаючи один одному активно впливали на політичний розвиток нашої держави. На останніх виборах Король доклав максимум зусиль, аби вибори президента відбулися у першому турі. Його досвід праці на високих посадах у силових структурах неоцінений. Саме Віктор Король будучи заступником міністра внутрішніх справ зумів за лічені години вичислити і спіймати серйозного вбивцю Онопрієнка. Коли партія регіонів прийшла до влади, генерал Король категоричного відмовився з нею співпрацювати. Більше того, перейшов в опозицію.

Зараз Віктор Миколайович повний сил, ідей і готовий на будь-якому місці і посту прислужити Україні.

– Ми повинні себе самі захистити від будь-якого ворога, – говорить генерал. – У цій святій місії варто покладатися тільки на себе, на свою націю і на свою владу. Передусім нам треба уже визначити конкретну і зрозумілу концепцію захисту територіальної цілісності України. Відмовитися від совкових рудиментів, якими досі залишається поділ України на військові округи. Потрібно створювати пояси оборони.

Наприклад: перший пояс оборони проходить по периметру довкола всього кордону України на глибині від 10 до 20 кілометрів. Там повинні бути прикордонні війська з озброєнням, яке знищує важку і середню техніку противника.

Другий пояс – це цивільне населення, яке володіє зброєю для знищення ворога і військової техніки.

Третій пояс захисту – це захист найважливіших стратегічних об’єктів та великих міст України. Таких як Київ, Харків, Донецьк, Дніпропетровськ, Львів, Одеса та ін.

Якщо ворог наносить удар по столиці, її у лічені години переносять в інше місто.

Далі генерал Король розповів, що за цих умов ніякі «зелені чоловічки» не пройдуть 10-ти кілометрового поясу. І не зможуть одержати жодного танку чи БТР на свою підтримку.

Аби населення, яке проживає у першому поясі оборони і проходить систематичну військову підготовку, повинно отримувати відповідні пільги чи надбавки за захист і, якщо потрібно, оборону держави. Якби хоч третина населення Донбасу мала навички поводження з гранатометом чи ПТУРСом, жоден БТР і танк з боку Росії не пройшов на територію України.

Важливою складовою можливої майбутньої оборонної концепції Держави є знищення військових комісаріатів. Цей радянський рудимент нині показав себе неспроможним діяти в умовах гібридної війни в Україні. Офіцери там нездатні ні на що, окрім брання хабарів за різні послуги.

На зміни, які потребує держава знайдуться і кошти і спеціалісти. Нація спроможна на самопожертву і самоорганізацію. Майдан це довів. А найкращий приклад був у лікарів, які зуміли налагодити цілу систему захисту людей не одержуючи від влади жодної копійки.

Новий парламент змушений зайнятися цими проблемами негайно. Інакше, втратимо Україну.

Нас будуть поважати у світі тільки тоді, коли світ буде знати, що ми вміємо і можемо за себе постояти і себе захистити від будь-якого ворога. Воїн, солдат, захисник Вітчизни в Україні повинен стати один із найповажніших і шанованих професіоналів. А від дружніх держав нам мало допомоги продуктами, пайками.
Потрібні високопрофесійні закордонні військові фахівці, інструктори, які на полігонах вчитимуть наших воїнів і цивільне населення володіти найновішою зброєю та навичками тактики ведення боїв. Вони стануть вчителями, а нація буде вчитися. Тільки за таких умов ми переможемо і не дозволимо жодному ворогу топтатися по нашій священній, Богом даній, землі.

Так казав Король.
А він знає, що каже…

Петро Кобевко

peredplata