Золотий батон Януковичу подарував керівник заводу із Сум – ЗМІ

Золотий батон Януковичу подарував керівник заводу із Сум - ЗМІЕкс-президент отримав коштовний подарунок на своє 63-річчя.

Сумнозвісний золотий батон, який знайшли в резиденції \”Межигір\’я\” після втечі звідти екс-президента Віктора Януковича, у колишннього гаранта з\’явився рік тому. 9 липня 2013-го, у день 63-річчя Януковича, екс-президенту його подарував президент товариства \”Сумське НВО ім. М.В. Фрунзе\” Володимир Лук\’яненко.

Про це стало відомо з документів, що знайшли в \”Межигір\’ї\”, заявив старший слідчий Генпрокуратури Ігор Слободяник. Він розповів, що золотий батон значився у списку подарунків для Януковича на його 63-річчя, передає \”Коментатор\”. Цей список склав начальник охорони резиденції Костянтин Кобзар.

Керівник сумського машинобудівного заводу, де працює 12 тис. людей, Володимир Лук\’яненко спочатку пообіцяв прокоментувати телефоном, навіщо він зробив такий дорогий подарунок, але потім не відповідав на дзвінки.

Тим часом золотий батон став одним із символів режимного правління Януковича – копії золотого батону вже кілька місяців продають як сувеніри. Водночас так і не відомо, куди подівся справжній золотий батон після того, як \”Межигір\’я\” стало доступним для багатьох бажаючих поглянути на розкішний маєток екс-гаранта.

Джерело

peredplata