Порошенко відновив АТО на Сході України

Порошенко відновив АТО на Сході УкраїниПрезидент України Петро Порошенко відновив проведення антитерористичної операції на Сході України.

Про це йдеться у зверненні голови держави, опублікованому на його офіційному сайті.

\”Захист територіальної цілісності України, безпеки й життя мирних громадян потребує не лише оборонних, але й наступальних дій проти терористів-бойовиків. Збройні Сили, Національна гвардія, Державна прикордонна служба, Служба безпеки отримали відповідні накази. В реалізації поставлених сьогодні завдань із захисту територіальної цілісності вони більше не обмежені режимом припинення вогню\”, – йдеться у зверненні президента.

За його словами, \”працелюбні й мирні люди, якими є переважна більшість донеччан та луганчан, відчули нашу симпатію, любов і повагу\”.

\”Вони побачили щиру готовність Києва рахуватися з їхніми особливими думками та специфічними інтересами. І вони зрозуміли, що їхня безпека є нашим головним пріоритетом\”, – зауважив президент.

\”Однак, унікальний шанс з втілення мирного плану не реалізовано. Так сталося через злочинні дії бойовиків. Вони публічно декларували своє небажання підтримувати мирний план в цілому та припинення вогню зокрема. Зухвало, більше ста разів, порушили режим перемир\’я\”, – наголосив він.

Порошенко наголосив, що захист територіальної цілісності України, безпеки й життя мирних громадян потребує не лише оборонних, але й наступальних дій проти терористів-бойовиків.

Порошенко зазначив, що в реалізації поставлених сьогодні завдань із захисту територіальної цілісності вони більше не обмежені режимом припинення вогню.

\”Збройні Сили України, Національна гвардія, інші підрозділи ніколи не дозволять собі застосовувати силу проти мирних людей. Вони ніколи не битимуть по житлових кварталах. Українські солдати та гвардійці будуть ризикувати власними життями, аби тільки не піддавати загрозам жінок, дітей, літніх чоловіків. Всіх тих, хто живе на землі Донбасу і не бере до рук незаконної зброї\”, – підкреслив він.

\”Звертаюся до кожного мешканця Донецької та Луганської областей із проханням з розумінням поставитися до мого рішення. Прошу стати союзниками в поверненні безпеки на Донбас\”, – наголошує президент.

Як відомо, щодо продовження АТО на Донбасі Порошенко мав визначитися ще до 22.00 30 червня – саме о цій годині офіційно сплинув термін десятиденного перемир\’я на Сході країни.

Нагадаємо, що попри оголошене перемир\’я, бойовики увесь цей час продовжували обстрілювати позиції українських силовиків.

peredplata