ЄС розширить санкції проти Росії – ЗМІ

Лідери країн Європейського Союзу мають намір розширити санкції відносно Росії – про це свідчить проект заяви, який потрапив у розпорядження агентства Bloomberg, повідомляє УНН з посиланням на \”ZN.ua\”.

За повідомленням, ЄС буде домагатися припинення фінансування нових російських проектів по лінії Європейського банку реконструкції та розвитку. Також Євросоюз може наказати Європейському інвестиційному банку припинити фінансування нових проектів у держсекторі РФ.

Крім того, під санкції підпадуть російські компанії, які Брюссель \”вважає беруть участь у дестабілізації ситуації в Україні\”, йдеться в документі. Також, за повідомленням, ЄС має намір призупинити двосторонні та регіональні програми співпраці з Росією.

Як зазначається у повідомлені, лідери Євросоюзу також планують розглянути \”додаткові заходи, зокрема, обмеження інвестицій\” в Крим та Севастополь.

За повідомленням, проект заяви розглядатиметься увечері в четвер, 16 липня, на позачерговому саміті лідерів ЄС і може піддатися істотним змінам.

peredplata