США та ЄС оголосили нові санкції проти Росії

Євросоюз та Сполучені Штати наважилися посилити санкції проти Росії у зв‘язку з ескалацією кризи в Україні та вплив на неї Москви. Повідомляє 5 канал.

Президент США Барак Обама у середу ввечері на брифінгу в Білому домі заявив, що вважає за краще дипломатичне вирішення проблеми, проте Росія не продемонструвала прагнення до припинення конфлікту в Україні.

У розширений список санкцій США потрапили віце-спікер Держдуми Сергій Неверов, помічник президента Росії Ігор Щеголев, федеральний міністр у справах Криму Олег Савельєв, генерал-полковник ФСБ Сергій Бесіда, а також прем\’єр-міністр ДНР Олександр Бородай.

Секторальні санкції накладені на компанії \”Новатек\”, \”Роснефть\”, \”Внешэкономбанк\” і \”Газпромбанк\”. Активи цих компаній не будуть заморожені, але американським компаніям і громадянам відтепер заборонено інвестувати в нові акції та облігації цих підприємств.

Під обмеження потрапили і ряд компаній російського ОПК, включаючи корпорацію \”Алмаз-Антей\” і концерн \”Калашников\”, НВО \”Іжмаш\”, НВО \”Базальт\”, \”Уралвагонзавод\”, ВАТ \”Концерн\” Радіоелектронні технології\”, концерн \”Сузір\’я\”, НПО Машинобудування, ВАТ \”Конструкторське бюро приладобудування\”.

Євросоюз, у свою чергу, заявив про поширення штрафних заходів, що торкнуться російських компаній, державних діячів, а також організацій, дії яких підривають суверенітет і територіальну цілісність України. Список компаній, які підпадатимуть під санкції ЄС, Єврокомісія складе до кінця липня.

Крім того, Євросоюз заборонив Європейському інвестиційному банку та Європейському банку реконструкції і розвитку фінансувати нові інвестпроекти у Росії. Сукупний обсяг інвестицій цих кредитно-фінансових інститутів у Росії становить від двох до трьох мільярдів євро на рік.

peredplata