Авіація АТО атакує позиції терористів

Після вимушеної перерви авіація Збройних сил України відновила виконання бойових завдань у районі проведення АТО. Про це під час брифінгу повідомив речник Інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко, передає УНН.

“Бойові літаки ЗСУ завдали декількох точкових ударів по реактивних системах залпового вогню „Град“, блокпостах, опорних пунктах, скупченням живої сили та техніки бойовиків-найманців. Літаки військово-транспортної авіації продовжують перевозити гуманітарні вантажі. Кожен такий виліт — це надскладна операція, яка потребує високого професіоналізму та мужності українських пілотів. Незважаючи на інтенсивні обстріли та опір бойовиків наші війська героїчно тримають оборону на кордоні. Це надважливе завдання, оскільки втрата контролю над кордоном може призвести до масового проникнення на територію України додаткової техніки та диверсантів.

За добу здійснено 12 вильотів літаків Повітряних Сил та 17 вильотів вертольотів армійської авіації Сухопутних військ з метою завдання ударів по позиціях бойовиків, доставки гуманітарних вантажів та пошуково-рятувального забезпечення.

Учора близько 13 години терористи з переносного зенітного ракетного комплексу пошкодили літак Су-25, який виконував бойове завдання. Льотчик вивів літак у безпечний район та успішно здійснив вимушену посадку. Пілот не постраждав. Літак має незначні пошкодження та зараз відновлюється”, — сказав він.

Як повідомлялося, вчора увечері бойові літаки Повітряних Сил ЗС України нанесли декілька точкових авіаударів по визначених об’єктах противника.

peredplata