Володимир Дорош – українському війську

Володимир Дорош – українському військуВолодимир Дорош очолив фінансову частину допомоги українському війську на Буковині. Разом з Марією Філіпчук вони відповідають за фінанси для української армії.
Дорош відразу взявся поповнити грошову калитку. Знайшов резерв. Кожен власник дорогого авто, на думку Дороша, до 25 липня повинен дати гроші на армію. Бо… Сам може опинитися там, де йдуть бої.

Першим, напевне, гроші дасть сам Дорош і його сім’я, які є власниками двох легковиків (один з яких вартує більше 100 000 грн.) та вантажівки, кількох земельних ділянок на курортному «Мигово». Його приклад — іншим наука.
А якщо нічого не дасть, то такий з нього керівник Координаційного центру з надання матеріально-технічної допомоги буковинським військовим у зоні АТО. Добру думку сказав Дорош. Якби… Якби під нею не було подвійного дна. Виходить, якщо власник дорогого авто дасть гроші на армію, то він не потрапить на схід України в ту ж армію. Тобто відкупиться. А якщо не дасть, то піде воювати? Володимир Дорош у коментарі до своїх слів уже в розмові зі мною наголосив, що він цього не мав на увазі. А що мав? А звідки йому знати, хто які авта має? А хто у нас на Схід воїнів відправляє? А хто тоді не відправляє?
Питань багато. Особливо з огляду на політичну фігуру Дороша. Раніше у нього були активні рухи до СДПУ(о), потім очолював НДП, був співголовою ГО «Молоді патріоти України». Запам’ятався тим, що у 2009 році їздив Україною з депутатом Держдуми Росії, агресивним антиукраїнцем, прес-секретарем, а потім і федеральним комісаром пропутінського молодіжного руху «Наши» Робертом Шлегелем. Він організовував «круглі столи» і говорив про патріотизм у Росії та в Україні.
Тепер він піклується про українське військо. Це добре. Якщо це все щиро. А якщо ні?..

Петро Кобевко

peredplata