Меркель більше не хоче чекати й вимагає якомога швидше запровадити економічні санкції проти Росії

Канцлерка ФРН Меркель більше не хоче чекати й вимагає якомога швидше запровадити економічні санкції проти Росії. Причина: Москва не демонструє інтересу в розслідуванні падіння малайзійського літака.

Меркель більше не хоче чекати й вимагає якомога швидше запровадити економічні санкції проти Росії

Оскільки Росія не продемонструвала зацікавленості в розслідуванні падіння малайзійського пасажирського літака на території Східної України, канцлерка Німеччини Анґела Меркель вважає за необхідне ухвалення швидких рішень, сказав у середу, 23 липня, в Берліні заступник офіційного речника німецького уряду Ґеорґ Штрайтер. Його слова цитує інформаційне агентство Reuters. За даними агентства, йдеться про якомога швидше запровадження з боку Європейського Союзу суттєвих економічних санкцій.

Як повідомляється далі, глава німецького уряду привітала те, що Єврокомісія в четвер представить пропозиції стосовно обмеження доступу Росії до ринку капіталів, а також обмеження на продаж Росії зброї, виробів, які можна використовувати як з мирною, так і з військовою метою, чутливих технологій, у тому числі й в енергетичному секторі. Посилаючись на свої джерела в німецьких урядових колах, Reuters повідомляє, що в четвер під час зустрічі послів країн ЄС не лише обговорюватиметься список можливих заходів, а й слід очікувати рішень стосовно санкцій, які торкнуться конкретних російських фірм.

Урядовий речник у Берліні також зауважив, що Меркель готова в зв\’язку з цим взяти участь у надзвичайному саміті ЄС. Різка критика на адресу Росії, яка робить замало, пролунала й у зовнішньополітичному відомстві Німеччини. \”З нас досить!\”, – цитує Reuters слова однієї з речниць німецького МЗС.

peredplata