Є санкції проти Росії

Є санкції проти РосіїНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає з Брюсселя:

-Щойно у Брюсселі завершилось засідання Ради ЄС на рівні послів. Посли узгодили питання питання щодо додаткових санкцій стосовно Росії. Під нові санкції підпаде вісім високопоставлених чиновників Росії й три підприємства.

Посли обговорили питання поетапного запровадження проти Росії санкцій третього рівня, тобто економічних санкцій. Росії буде заборонено доступ до європейського ринку капіталів, буде припинений експорт товарів, які можуть мати військове застосування ( так звані товари подвійного вжитку), а також припиниться доступ Росії до новітніх технологій, в тому числі у сфері енергетики.

Cьогоднішнє засідання Ради ЄС важливе тим, що Євросоюз розпочав перехід від персональних санкцій до секторальних (економічни). Фахівці з числа економістів та фінансистів вважають що від запровадженя й розширення санкцій лише з боку ЄС Росія до кінця року потерпить збитків понад 100 мільярдів доларів США.

Оприлюднення імен осіб та назви підприємств, які підпадають під санкції відбудеться завтра ввечері на сайті \”Official Journal of the European Union\”. Самі санкції наберуть чинності через добу з моменту публікації інформації в \”Official Journal of the European Union\”.
Ростислав Демчук
Спеціально для газети \”Час\”
Брюссель

peredplata