Від Росії від’єднуються Сибір та Калінінград

Від Росії від’єднуються Сибір та КалінінградНа фонi подiй на Донбасi, цiкавi процеси розпочались у самiй Росiї. Зокрема в Сибiру та в Калiнiнградi (колишнiй Кенiнсберг). Вiдчутна хвиля сибiрського невдоволення поведiнкою Кремля щодо Сибiру прокотилася ще кiлька рокiв тому, пiд час перепису населення. Тодi велика частина сибiрякiв вiдмовилась аби їх записували \”русский\” i вписували себе навпроти графи \”национальнось\” – \”сибиряк\”. Сьогоднi Рух за реальну автономiю Сибiру набирає нових обертів. Сибіряки планують на 17-те серпня потужну акцію за повну автономію Сибіру. Проте прокуратура РФ, налякана можливими наслідками мітингу, заборонила його. Роскомнадзор заблокував екаунти сибірських активістів у соцмережах.

Однак цим не завершилось. Бунтарський спалах за вiд\’єднання від Росії з\’явився в Калінінграді. Сьогодні прихильники від\’їєднання Калінінграду від Росії поширили заклик у соцмережах та за допомогою листівок провести маніфестацію, також як і сибіряки, 17-го серпня у Калiнiнградi.

Тим, хто стежить за визвольними процесами пригнiчених Росією народів відомо, що під час масових протестних акцій у Києві в березні цього року троє калінінградських активістів поруч з місцевим ФСБ водрузили німецький прапор. За задумом активістів, акція «була пов\’язана з необхідністю змусити канцлера ФРН Ангелу Меркель зайняти жорсткішу позицію щодо санкцій проти Путіна», повідомляли тоді місцеві ЗМІ.

11 і 12 березня за «прапор» тоді були арештовані Дмитро Фонарьов, Михайло Фельдман і вiдомий на увесь свiт \”морський пiрат\” Олег Савін. \”Прусська трiйка\” провели за гратами від 10 до 25 діб.

Раніше прихильники незалежності Калінінградської області неодноразово виходили на свої акції під прапорами німецької Пруссії.

Боже, я був свiдком, i у якiйсь мiрi учасником повалення \”імперії зла\” – СРСР. Як я хочу також бути свiдком падiння Російської Федерації. I нехай це буде мiй останнiй бастiон!

Ростислав Демчук, спец. кор. газети \”ЧАС\”

peredplata