На Буковині створюють ще один підрозділ добровольців для служби на Cході

На Буковині створюють ще один підрозділ добровольців для служби на CходіУ Чернівецькій області добровольці, переважно з числа ветеранів війни в Афганістані та інших гарячих точках, формують підрозділ, який нестиме службу на кордонах України та в зоні АТО.

Який саме це буде підрозділ, – рота чи батальйон, – наразі не відомо, бо добровольці ще зголошуються.

Як розповів один з добровольців 59-річний Дмитро Чернишов, для того, аби сформувати окремий боєздатний підрозділ потрібно 100-120 осіб.

«У рядах добровольців хотів би бачити воїнів-афганців, тих хто вже пройшов війну та знає, що це таке. Хотів би побачити і тих людей, які ходять по місту, і думають, що ця біда їх не зачепить. А ще хотів би побачити серед нас депутатів», – зазначив Дмитро Чернишов.

За його словами, наразі вже зголосилися добровольцями 15 чернівчан віком від 40 до 59 років. Зараз з’ясовують, скільки добровольців є в районах області.

Для тих, хто хоче доєднатися до створюваного буковинського підрозділу, треба звернутися до 101 кабінету ОДА.

Ще один доброволець, 52-річний чернівчанин, ветеран війни в Афганістані Ігор Стельман переконаний, що до зони АТО мають йти ті, які проходили військову службу: «Причому не в госпроті, стройбаті, а ті, які справді служили і мають досвід. 18-річні хлопці ще нічого не знають, місячна чи двомісячна підготовка їм нічого не дасть. Треба брати тих, хто має досвід служби, навіть хай їм буде за 40 років».

Як повідомляла ІА ZIK, наразі у Бердянську Запорізької області вже перебуває батальйон територіальної оборони з Буковини, який забезпечує охорону морського узбережжя.

Джерело: ЗІК

Фото: BukNews

peredplata