ЗМІ назвали дату вторгнення Росії в Україну через Чернігівщину

ЗМІ назвали дату вторгнення Росії в Україну через Чернігівщину8 серпня 2014 року Росія може ввести війська в чернігівському напрямку. Про це повідомляють podrobnosti.ua з посиланням на джерела в розвідці України.

Нагадаємо, саме в цей день у 2008 році виник збройний конфлікт між Грузією і Росією, яка активізувала сепаратистські угруповання Південної Осетії і Абхазії. Тоді війна почалася навколо збройного протистояння в Південній Осетії. У військових діях проти Грузії, крім регулярних збройних сил Південної Осетії і Росії, брали участь ополченці з Росії і Абхазії, в тому числі і чеченські бойовики батальйону \”Схід\”.

\”Близько 12:00, 8 серпня 2014 року з чернігівського напрямку через прикордонні переходи Семенівка, Сеньківка, Клюси планується наступ військ Російської Федерації в кількості 5-7 батальйонів тактичних груп\”, – повідомило джерело.

За його словами, такі дані були отримані з перехоплення радіозв\’язку та телефонних розмов бійців на території Росії. Згідно з інформацією, в Чернігівську область також готуються увійти не тільки війська, але й важка бронетехніка і артилерія.

\”Це 13-15 тисяч осіб, 50-70 одиниць важкої бронетехніки, 100-120 одиниць легкої бронетехніки, по 50 одиниць самохідної артилерії і систем залпового вогню типу \”Град\”, – свідчать дані розвідки.

Підтвердження цієї інформації з інших джерел поки немає. При цьому співробітники СБУ повідомляють, що раніше отримували інформацію про вторгнення російських військ в Чернігівську область, запланованому на іншу дату – 15 серпня.

Як відомо, прикордонні переходи Семенівка, Сеньківка і Клюси розташовані на північному сході Черниговоской області, де проходить межа України з Гомельською областю Білорусі та Брянською областю Росії.

Семенівка – це великий вантажний прикордонний перехід біля однойменного райцентру Чернігівської області, що межує з російським переходом Клімово Брянської області.

Сеньківка – село Городнянського району, через який проходять основні транспортні шляхи з Гостомеля і Брянська в Чернігів. Там розташований прикордонний пункт з вертолітним майданчиком, де свого часу любили зустрічатися президенти України, Білорусі та Росії.

Клюси – це невелике село у Щорському районі, де розташований лише невеликий піший перехід для місцевих жителів, родичі яких проживають у сусідніх російських селах.

Кордон у Клюсах фактично проходить по річці і городах місцевих жителів.

Як повідомляв \”Оглядач\”, канцлер Німеччини Ангела Меркель виступає за надання Україні техніки, яка б допомогла ефективно контролювати кордон.

Раніше голова комітету Сенату США зі збройних сил Карл Левін закликав надати Україні військову допомогу у вигляді смертельної зброї захисного дії.

Президент США Барак Обама заявив, що якщо США побачать вторгнення Росії в Україну, тоді буде надано допомогу в поставках зброї.

Джерело

peredplata