Шахраї від Партії регіонів

Шахраї від Партії регіонів Кажуть, Янукович хоче залишитися на наступний президентських строк. Брехня! Янукович хоче керувати країною вічно! Для цього потрібно лише вбити демократію, взявши в заручники 46 мільйонів українців. Закрили рота пресі, ув’язнюють опозицію, перейшли у відкритий наступ на малий та середній бізнес. Так, крок за кроком, народжується обіцяна Януковичем «Україна для людей».

Президент буде всесильним, доки під його дудку танцюватиме парламент. Тому завдання влади номер один – провести до наступного складу ВР не менш ніж 300 «ручних» народних депутатів. Змінивши Конституцію, вони 2015 року в стінах парламенту оберуть собі президента: народ залишиться за бортом волевиявлення.
Для реалізації цього плану потрібна дрібниця – змінити закон про вибори до Верховної Ради. До речі, за чинним законом Партія регіонів двічі вигравала вибори, причому перебуваючи в опозиції. Чому сьогодні їм не подобається цей документ? Адже, прийшовши до влади, не змогла зробити нічого реального для покращення життя людей – за півтора року народ цілком розчарувався в Партії регіонів і більше за неї не проголосує. Тож у влади виникла потреба закон про вибори переписати – під себе.
Написаний в адміністрації президента закон про вибори Янукович навіть не спромігся «освятити» своїм іменем – його подали за підписом кількох депутатів від провладної більшості. Венеційська комісія більш-менш схвально відгукнулася про документ. Проте по дорозі від адміністрації президента до парламенту проект закону підмінили! За твердженням народного депутата, члена партії «Фронт Змін» Лесі Оробець, внесений до Ради законопроект щонайменше на третину відрізняється від того, що був надісланий до Венеційської комісії.
Ось новації, які регіонали підкинули в документ. Тепер у мажоритарних округах можна зняти кандидатів з реєстрації після двох попереджень. Торік на місцевих виборах неугодним кандидатам виборчі комісії легко організовували ці два попередження. Кандидат мусив довго судитися, а вибори тим часом минали.
Пропала стаття про захист бюлетенів. Спочатку передбачалося, що номери дільниць на бюлетенях будуть віддруковані, а потім передумали – вписуватимуть від руки. Таким чином, бюлетені будуть перекидатися з однієї дільниці на другу. Інші норми дають змогу формувати слухняні комісії, залучати до контролю за виборами своїх спостерігачів.
Балотуючись на посаду президента, Янукович обіцяв вибори за відкритими списками. Втім, схоже, передумав. Відкриті списки – це не мажоритарні кандидати, які потім слухняно перейдуть під знамена ПР. Механізм відкриття списків вже давно лежить у парламенті – іще в квітні лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк подав до Ради законопроект, який передбачає оприлюднення біографії кожного кандидата; декларації не лише про його доходи, а й членів його родини. Яценюк пропонує, щоб кожен кандидат вказав, власником яких компаній є він та члени його сім’ї, чи притягувався він до кримінальної та адміністративної відповідальності, в яких партіях перебував протягом останніх 10 років. Лідер «Фронту Змін» також пропонує, щоб народного обранця, який не виправдав очікувань своїх виборців, можна було відкликати – через місцевий референдум про недовіру йому.
Одним із дієвих засобів контролю за виборами 2012 року стануть підсумки всеукраїнської акції партії «Фронт Змін» «Україна проти Януковича!». Адже хто нині висловиться проти політики чинного президента, той точно не проголосує за ПР.
Акція стартувала 12 жовтня. Влада всіляко намагається придушити народне волевиявлення, перешкоджаючи поширенню ініціативи «Фронту Змін». У Нікополі через суд заборонили «Україну проти Януковича!». У Криму, на Донеччині та Луганщині не дають можливості встановити інформаційні намети, а активістів «Фронту Змін» спроваджують до відділків міліції. Це викликає невдоволення серед громадян, вони ще більше обурюються владою, ставлячи свої підписи на листівці «Україна проти Януковича!».
До акції «Фронту Змін» уже приєдналося близько півмільйона громадян з усіх регіонів України.

peredplata