Главі Держкомзему Рудика : за спробу призначити відданого Ахметову чиновника активісти вручили повістку про мобілізацію

Главі Держкомзему Рудика : за спробу призначити відданого Ахметову чиновника активісти вручили повістку про мобілізацію\”Свободівський\” голова Держкомзему Рудик разом з депутатами Партії регіонів зробив спробу призначити в Держкомзем чиновника, відданого Вілкулу та Ахметову. Активісти вручили Рудику : повістку про мобілізацію, і збираються відправити на фронт.

Про це у Фейсбуці пише головний редактор Цензор.НЕТ Юрій Бутусов.

Читайте також: Депутати Львівської області масово ухиляються від військової служби: це мало б зацікавити прокуратуру, – облвоенкомат

Сьогоднішній візит до Дніпропетровська голови Держкомзему Сергія Рудика з метою представлення нового голови обласного Держкомзему Вадима Чувпила ознаменувався безпрецедентним скандалом. Громадські активісти на чолі з координатором Люстраційного комітету Дніпропетровської області Тамілою Ульяновою зірвали спробу Рудика призначити головою обласного управління земельних ресурсів нового керівника – Вадима Чувпила. Штаб національного захисту Дніпропетровської області в особі координатора Катерини Чижик вручив повістку про мобілізацію в добровольчий батальйон голові Державного комітету земельних ресурсу Сергію Рудику:. Про це повідомила кореспонденту \”Цензор.НЕТ\” сама Е.Чижик: \”Сподіваюся, пан Рудик доведе свій патріотизм на фронті – він нам дуже довго про свій патріотизм розповідав. Машина на фронт його чекає, зараз видаємо йому : бронежилет, він розпишеться в отриманні зброї, і відправимо прямо на передову\”.

Про причини скандалу розповіла Таміла Ульянова: \”Пан Рудик протягом чотирьох місяців намагався призначити головою обласного управління земельних ресурсів Вадима Чувпила. Це абсолютно недосвідчений 29-річний молодий чоловік – начальник міськвідділу земельних ресурсів Кривого Рогу. Він ставленик віце-прем\’єра Януковича Олександра Вілкула та олігарха Ріната Ахметова. У Кривому Розі Чувпило є символом корупції та беззаконня. Люстраційный комітет був категорично проти такого призначення. Нашу позицію підтримала обласна держадміністрація. Але Рудик від свого плану не відмовився, всупереч позиції громадськості і здоровому глузду. Замість цього він сам приїхав у Дніпропетровськ, зібрав депутатів обласної ради від Партії регіонів, і спробував провести незаконне рішення облради, про затвердження Чувпило головою обласного управління земельних ресурсів. Більшість наших активістів зараз на фронті, але я дуже рада, що нам вдалося зібрати людей, і перешкодити Рудику зробити це жахливе беззаконня\”.

Станом на зараз обурені активісти доставили Рудика в Штаб національної захисту Дніпропетровської області і змушують його підписати розписку, що він хоче піти добровольцем на фронт. Чиновник пручається, просить викликати міліцію, говорить, що у нього сім\’я, і що він дуже потрібен у Києві, що його чекає прем\’єр-міністр.

\”Ну що сказати… Для мене \”Свобода\” це ті 16 героїв Небесної сотні, які віддали життя за те, щоб негідники під влади перестали продавати державні посади і державні ресурси.

А не пройдисвіт, який на крові полеглих борців видерся на високе прибуткове крісло і працює рука об руку з Партією регіонів, з тими, хто організував побиття сотень учасників дніпропетровського Евромайдану, кидали в тюрми активістів, серед яких теж були \”свободівці\”.

Я сподіваюся, що всі чесні \”свободівці\” дадуть об\’єктивну оцінку діям Рудика.

А прем\’єр-міністра я б попросив – раз Рудик так сильно хоче призначати людей Ахметова в українську владу, нехай дійсно одягає бронежилет, бере зброю і охорону, і виробляє такі призначення там, де це потрібно – у Донецьку та Луганську. Ми бачили, до чого призводить влада в руках ПР та Ахметова – до кривавої війни. Вистачить експериментів.

Відправка Рудика на фронт, після ганьби, якої він сьогодні піддав своїх товаришів по партії, – це найкращий для нього вихід. У владі таким не місце\”, – пише Бутусов.Источник: http://censor.net.ua/n298043

peredplata