Волока vs Росія

Волока vs РосіяРосійська сторона, використовуючи адміністративний ресурс та засоби масової інформації, намагаються вплинути на буковинських експортерів для дестабілізації соціально-політичної ситуації в регіоні. Під таким тиском сьогодні перебувають підприємці з с.Волока Чернівецької області, які вже понад 15 років виготовляють та експортують найвишуканіші весільні сукні, що користуються неабияким попитом як в Росії, так і в країнах Європи.

За півтора десятиліття на теренах Буковини виникла ціла індустрія по виробництву суконь, у якій задіяні найкращі дизайнери та майстри швейної справи. І цього всього вдалось досягнути завдяки творчому підходу, працелюбності, креативності, майстерності місцевого населення.

Саме буковинських підприємців Кремль, реалізовуючи свої плани по знищенню України, вирішив використати для дестабілізації соціально-політичної ситуації не тільки на Сході, а й на Заході нашої держави. Слід згадати сюжет телеканалу РЕН-ТВ в програмі \”Свободное время\”, в якому волоцьких виробників суконь називають \”українською весільною мафією\” та \”українською хунтою\”, звинувачуючи в тому, що через них російський весільний бізнес простоює. Окрім цього, в сюжеті йдеться про те, що собівартість однієї сукні, яку виготовили в Україні – всього-навсього один долар, а в Москві їх продають по дві тисячі «зелених».

По-перше, що замовні російські журналісти розуміють під словом «мафія»? Може буковинські підприємці масово вбивають (як, наприклад, руками російських політиків знищується мирне населення в Донецькій та Луганській областях) російських виробників весільних суконь і таким чином прибирають конкурентів? Чи все-таки українська продукція є якіснішою, унікальнішою та дешевшою, і тому в інших виробників немає жодних шансів конкурувати?

По-друге, яку сукню, навіть серед дешевого китайського товару, сьогодні можна придбати за один долар? А висловлюванням, що в Росії сукня за один долар коштує аж дві тисячі, російські журналісти своє населення виставляють на посміховисько, нібито всі настільки недалекі та зашорені, що готові платити за товар у дві тисячі разів дорожче.

Наразі буковинським виробникам весільних суконь не слід піддаватись на кремлівські пропаганду та провокації. Масові протести й перекриття доріг не сприяють урегулюванню і без того досить напруженої ситуації на Сході України, та створюють додатковий привід для російських ЗМІ використати такі дії для подальшої інформаційної війни.

Хочеться побажати нашим підприємцям успішного бізнесу, розширення ринків збуту і насичення витонченими буковинськими сукнями європейських крамниць. А на безглузді інформаційні випади з боку Росії реагувати з посмішкою.

Олексій ПЕТРЮК

peredplata