Зупинити провокаторів на Буковині

Зупинити провокаторів на БуковиніЦими днями хтось підбурює людей проти АТО. Характерно те, що ці збурення відбуваються в областях прилеглих до Придністров’я: в Одеській, Вінницькій і Чернівецькій.
У п’ятницю у Вінниці промедведчуківська партія «Голос народу» зробила спробу провести мітинг нібито за мир. А, насправді, метою акції було зупинити АТО на Донбасі і дозволити терористам та російським найманцям безперешкодно вбивати українських вояків.
Прогресивні вінничани швидко вгамували кількох україноненависників.
З’ясувалося, що вони навіть не з Вінницької області. Їх облили зеленкою і копняками вигнали з міста.
У Рівному «Правий сектор» попросив залишити місто знімальній групі каналу «24» з Росії. Разом з ним було вигнано з міста десяток озброєних охоронців московських журналістів.
У Чернівцях обурені солдатські матері біля колишнього 300-го полку передали міліції московську журналістку, яка без пред’явлення посвідчення знімала акцію і задавала питання, котрі не сподобалися людям. Міліція запропонувала журналістці повернутися до Москви і не збурювати українських матерів.
У Новосеклицькому районі група жінок з сіл Форосна, Щербинці і Стальнівці пікетували районний військовий комісаріат. Вони вимагають не забирати до армії їхніх синів і чоловіків.
Збурювання емоцій людей на Буковині відбувається, в основному, у тих селах, де сильна московська церква та агресивний священик, який служить Росії.
Особливо останні пікети, перекриття доріг відбувалися у районах, де є великий вплив Банченського монастиря і його настоятеля Михайла Жара.
На допомогу «московським попам», напевне, прийшли й російські бізнесмени. Вони також підливають оливи у вогонь протестів на Буковині.
Недавно першими на перекриття доріг вийшли жителі Волока Глибоцького району. Вони славляться тим, що у центрі Москви та у великих містах Росії мають приватні магазини та салони з весільними платтями.
Другими за волоцькими протестантами виступили сокирянські люди. Згодом з’ясувалося, що саме з тих сіл на Росію щодня відправляють десятки фур, завантажені яблуками.
Тож, хто і як збурює український народ?
Відповідь на це запитання мусять дати компетентні органи. І зупинити провокаторів та підбурювачів.
Петро Кобевко
фото \”Від і до\”

peredplata