Оксана Продан оцінює ймовірність прийняття закону про очищення влади як високу

Оксана Продан оцінює ймовірність прийняття закону про очищення влади як високуПро це заявила народний депутат фракції УДАР Віталія Кличка Оксана Продан за підсумками засідання робочої групи з доопрацювання до другого читання люстраційного законопроекту.

«Головне завдання робочої групи – чітко виписати механізм люстрації, а також критерії, на підставі яких тим чи іншим особам буде заборонено займати певні посади. Зробивши це, ми позбавимо народних депутатів будь-яких зачіпок, якими вони можуть скористатися в момент голосування за законопроект в другому читанні. Враховуючи великий резонанс і тиск громадськості, вони просто змушені будуть його підтримати», – підкреслила Оксана Продан.
Під час засідання робочої групи Оксана Продан запропонували провести додаткове засідання 1 вересня, для того, щоб проаналізувати усі надані в профільний Комітет поправки та спільно з експертами визначити підсумкову редакцію законопроекту.
«Сьогодні і завтра депутати робочої групи чекають на останні пропозиції від громадських організацій та експертів. По 29 серпня ми маємо можливість внести до другого читання відпрацьовані з експертами поправки, а вже з другого вересня проект повинен бути розглянутий профільним комітетом та внесений в зал для розгляду», – сказала нардеп.

peredplata