Петро Порошенко озвучив домовленості з Путіним

Петро Порошенко озвучив домовленості з ПутінимНаш власний кореспондент Ростислав Демчук передає:

-Президент України Петро Порошенко після закінчення зустрічі з лідером РФ Володимиром Путіним заявив, що сторони домовилися про проведення консультацій між прикордонними відомствами двох країн.

\”За словами глави держави, метою переговорів між відомствами буде встановлення контролю на кордоні між Україною і Росією\”, – йдеться в повідомленні.

Також Порошенко повідомив, що була досягнута домовленість про вироблення мирного плану врегулювання ситуації на сході України. Для цього будуть проведені консультації між начальниками Генштабів двох країн.

\”Можу сказати, що логіка мирного плану нарешті була підтримана всіма без винятку главами держав\”, – зазначив Порошенко.

Крім цього, Президент повідомив, що було погоджено проведення 6 вересня переговорів за участю трьох сторін – ЄС, України та РФ. Їх головною темою стануть енергетичні питання.

\”Україна погодилася провести консультації на експертному рівні з питання економічних наслідків створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС\”, – додав Порошенко.

Також в Мінську під час переговорів була досягнута домовленість про звільнення всіх громадян України, які зараз незаконно утримуються.
\”Щойно завершилася зустріч з Верховним представником ЄС з питань закордонних справ і політики безпеки. Мирна стратегія розвитку України підтримана всіма без винятку учасниками зустрічі. Досягнуто домовленості про забезпечення миру і свободи громадянам, які сьогодні незаконно утримуються\”, – йдеться в повідомленні на Фейсбук сторінці Президента.

peredplata