Кількість депутатів у новій Раді скоротиться – ЦВК

Кількість депутатів у новій Раді скоротиться - ЦВКУ ЦВК заявили: в новій Раді буде 438 депутатів, а не 450, тому що не буде депутатів від тимчасово окупованого Криму. А це, разом із Севастополем, 12 мажоритарних округів.

Утім, у ЦВК додали: кримчани зможуть проголосувати на території материкової України, щоправда – лише за політичні партії. Коштуватимуть позачергові вибори майже мільярд гривень. Центрвиборчком хоче здешевити волевиявлення, відповідний законопроект уже в парламенті. Якщо депутати проголосують за нього, то держбюджету вибори коштуватимуть на 140 мільйонів гривень менше.

Що ж до виборів у Донецькій та Луганській областях, ЦВК пообіцяла – на цих територіях волевиявлення відбудеться, однак проголосують далеко не всі.

Якщо вибори відбудуться хоча б на одній виборчій дільниці, то вибори відбудуться і у окрузі загалом – запевняє голова ЦВК Михайло Охендовський. Він пояснив: \”З одного боку, чинний закон не передбачає перегляду меж виборчих округів, які були створені у 2012 році і продовжують існувати на постійній основі. З іншого боку, зрозуміло, що та ситуація, яка є нині у Донецькій та Лугнаській областях, потребує особливого підходу. В разі, якщо нам створять необхідні законодавчі підстави, ЦВК готова переглянути межі виборчих округів виключно у Луганській та Донецькій областях\”.

Джерело

peredplata