Порошенко: Росія фактично ввела війська в Україну

Порошенко: Росія фактично ввела війська в УкраїнуПрезидент України Петро Порошенко скасував візит до Туреччини у зв\’язку з фактичним введенням Росією своїх військ в Україну.

Про це йдеться у відеозверненні Глави держави, розміщеному на його сторінці у Фейсбук.

\”Сьогодні у зв\’язку з різким загостренням ситуації на півдні Донецької області, у центрі, в районі Амвросіївки, Старобешевого, в зв\’язку з фактичним введенням російських військ на територію України, мною було прийнято рішення про скасування візиту до Туреччини, незважаючи на те що там були заплановані сім важливих двосторонніх міжнародних зустрічей, яких конче потребує Україна. Місце Президента України сьогодні в Києві\”, – наголосив він.

За словами Президента, сьогодні він скличе засідання Ради національної безпеки й оборони, де будуть розроблені плани наших дій у ситуації, що змінилася.

Він також повідомив, що Україна ініціюватиме скликання засідання Ради безпеки ООН, на якому \”світ має обговорити різке загострення ситуації в Україні\”.

\”І я звернуся до наших країн-партнерів з Європейського Союзу про скликання надзвичайної ради Євросоюзу, де ми маємо негайно обговорити ситуацію в Україні\”, – наголосив Порошенко.

peredplata