На Буковині стартував благодійний мистецький марафон «За Україну, за її волю»

На Буковині стартував благодійний мистецький марафон «За Україну, за її волю»Благодійний мистецький марафон на підтримку українського війська «За Україну, за її волю» стартував днями на Буковині. Творчий проект зорганізований управлінням культури обласної держаної адміністрації за сприяння районних державних адміністрацій краю.

Участь у проекті беруть актори Чернівецького академічного музично-драматичного театру імені Ольги Кобилянської під керівництвом режисера-постановника, Заслуженої артистки України Людмили Скрипки, гурт виконавців естрадної пісні під керівництвом Народного артиста України Левка Дутковського у складі Олесі Равлюк, Марини Димушко та Василя Пенюка, Заслужена артистка України Людмила Радиш, Заслужений артист України Василь Данилюк, Заслужені артисти України Оксана Савчук та Іван Кавацюк (дует «Писанка»), солісти Чернівецької обласної філармонії Ігор Раца, Павло Дворський (молодший). Керівник та головний режисер творчого проекту – Іван Пілат.

Митці виступатимуть у 30 містах та селах Буковини. Усі кошти від концертів організатори марафону передають на підтримку українського війська.

Свої виступи творча група мистецького марафону розпочала із населених пунктів Сокирянщині, де було зібрано 12 тис. грн., які митці передали на потреби буковинських військовослужбовців, які беруть участь в антитерористичній операції на Сході країни.

Про це інформує управління культури обласної держаної адміністрації.

peredplata