А.Яценюк – В.Путіну: газ не має етикеток

А.Яценюк - В.Путіну: газ не має етикеток2 вересня Україна разом із партнерами зі Словаччини та Європейською Комісією зробила крок до диверсифікації енергопостачання та зменшення енергозалежності, — наголосив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк після церемонії відкриття газогону “Вояни-Ужгород” у місті Велке Капушани (Словаччина), передає УНН.

“Звичайно, це не остаточне вирішення, але це величезний крок уперед. Україна сьогодні може ствердити, що разом із нашими словацькими друзями та Єврокомісією ми зробили перший крок до диверсифікації енергопостачання та зменшення енергетичної залежності”, — сказав Глава Уряду.

“Моя відповідь президенту Путіну на його жорстку заяву щодо цього реверсного потоку: газ не має етикеток. Це просто газ. Якщо ми платимо кошти, то хтось його транзитує і хтось купує”, — підкреслив Арсеній Яценюк.

Він нагадав, що Україна ратифікувала Третій енергетичний пакет: “Ми розпочали всеохоплюючу реформу українського енергетичного сектору, щоб наблизити його до стандартів ЄС”.

“Нам це вдалося, тому що ми — Україна і ЄС — були і є об’єднаними. Це найкращий рецепт для перемоги. І ми це зробили”, — сказав Арсеній Яценюк.

Як повідомлялося, Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що завдяки реверсу зі Словаччини Україна замістила 40% російського газу.

Нагадаємо, вартість газу за реверсними поставками зі Словаччини – 360 доларів за одну тисячу кубометрів.

Джерело: УНН

peredplata