Політолог: заява Януковича може призвести до силового сценарію

Політолог: заява Януковича може призвести до силового сценаріюПолітолог Вадим КАРАСЬОВ вважає, що заява Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА про закупівлю зброї для скоєння нападів на органи влади може стати способом можливого посилення поліцейських функцій держави.

«Це може бути пов`язано з посиленням поліцейських функцій держави і легитімизацією можливого силового крену: якщо є озброєні люди, то повинна бути і збройна відсіч. Я не думаю, що є якийсь страх і цей страх головний, хоча я його не виключаю», – сказав В.КАРАСЬОВ.

На його думку, головним для В.ЯНУКОВИЧА є обґрунтування мотивів для можливого сценарію переорієнтації на «силову державність». На думку політолога, це може бути єдиний з погляду влади спосіб стримати натиск активності протестуючих мас і тих, хто формуватиме нову протестну опозицію.

«Це може бути попередження, що силовим шляхом, за допомогою протестів, добитися нічого не можна, що на силові дії завжди знайдеться відповідь з боку силових структур», – резюмував політолог.

Як повідомляв УНІАН, сьогодні під час розширеного засідання Кабінету міністрів В.ЯНУКОВИЧ заявив, що в Україні закуповується зброя для скоєння нападів на органи влади. В.ЯНУКОВИЧ сказав, що йому правоохоронні органи передали інформацію про те, що зараз триває закупівля зброї і підготовка до нападів на органи влади.

МВС і СБУ не знають, звідки Янукович взяв інформацію про зброю

Міністерство внутрішніх справ України на даний час не володіє інформацією про те, що кремі особи займаються придбанням зброї з метою захоплення органів державної влади.

Про це УНІАН повідомили в управління зв’язків з громадськістю МВС України, коментуючи відповідну заяву Президента України Віктора ЯНУКОВИЧА під час розширеного засідання Кабінету міністрів України.

«На всіх останніх нарадах, оперативках МВС такої інформації не лунало», – зазначили в УЗГ, зауваживши, що відповідно до чинного законодавства все, що стосується безпечного функціонування органів державної влади, то цим займається Служба безпеки України.

У свою чергу в СБУ з цього приводу зауважили, що наразі не володіють озвученою Президентом інформацією.

Як повідомляв УНІАН, під час розширеного засідання Кабінету міністрів В.ЯНУКОВИЧ заявив, що в Україні закуповується зброя для скоєння нападів на органи влади. В.ЯНУКОВИЧ сказав, що йому правоохоронні органи передали інформацію про те, що зараз триває закупівля зброї і підготовка до нападів на органи влади.

Джерело

peredplata