Російська опозиція готує марші протесту проти війни з Україною

Російська опозиція готує марші протесту проти війни з УкраїноюОчікується, що \”Марш миру\” відбудеться 21 вересня у великих містах РФ під гаслом \”Ні російській військовій агресії в Україні\”.

Російська опозиція подала заявку до мерії Москви на проведення \”Маршу миру\” в неділю 21 вересня. Про це повідомляє \”Дзеркало тижня\” із посиланням на одного із організаторів акції, Сергія Давідіса. Заявлена кількість учасників ходи – 50 тис. осіб.

\”Подано повідомлення на проведення ходи – \”Російського маршу миру\”, чисельністю до 50 тис. осіб. Маршрут – від Пушкінської площі по бульварах до проспекту Сахарова\”, – сказав він.

Крім того, повідомлення про проведення 21 вересня \”Маршу миру\” було подано до адміністрації Санкт-Петербурга. Відповідь влади очікується на початку цього тижня.

Раніше російський опозиціонер Борис Нємцов стверджував, що 21 вересня \”Марші миру\” опозиціонери хочуть провести в Єкатеринбурзі, Новосибірську та інших містах.

Мета проведення заходу – протест проти війни на сході України і вимога негайного припинення військової агресії з боку Росії.

Нагадаємо, 5 вересня в Мінську був підписаний протокол про припинення вогню на Донбасі з 18:00 того ж дня. Однак російські війська і терористи, незважаючи на оголошене перемир\’я, продовжують обстріли позицій українських військ і цивільного населення, у тому числі із застосуванням важких озброєнь.

Джерело

peredplata