Народна люстрація в Сумах: губернатора змусили написати заяву, \”одягнувши\” на голову сміттєву корзину

Народна люстрація в Сумах: губернатора змусили написати заяву, "одягнувши" на голову сміттєву корзину В Сумах місцеві активісти і повернулися з зони АТО бійці змусили написати заяву про звільнення в.о. голови ОДА Віктора Чернявського

У місцевих ЗМІ неодноразово з\’являлися звинувачення на адресу чиновника у співпраці з регіоналами, сепаратизм і навіть у відсутності портрета президента в робочому кабінеті. Активісти також писали листи протесту главі держави.

Присутні в кабінеті губернатора люди тільки з третьої спроби змогли змусити Чернявського підписати папір про відставку. При цьому активісти, обурившись прийомами в.о голови ОДА, який намагався відмовитися від написання заяви, поставили на голову чиновнику кошик для сміття.

Тимчасово виконуючий обов\’язки голови Сумської ОДА пропрацював на посаді всього два дні, однак, відразу ж після того, як люди розійшлися, чиновник дезавуював свою підпис, пославшись на тиск.

Останнім часом незадоволені відсутністю реформ і люстрації чиновників попередньої влади активісти проводять акції протесту по всій Україні.

Раніше під так звану народну люстрацію потрапив автор скандального закону про наклеп Віталій Журавський – прямо під Радою його схопили і кинули в сміттєвий бак.

У той же день, ще один екс-регіонал, колишній представник побіжного президента Віктора Януковича піддався атаці незадоволеною натовпу. Його побили дорожніми конусами біля входу в будівлю парламенту.

peredplata