Владі залишилося закріпити довічне ув’язнення Юлії Тимошенко в Кримінальному кодексі – Арсеній Яценюк

Владі залишилося закріпити довічне ув’язнення Юлії Тимошенко в Кримінальному кодексі - Арсеній ЯценюкНові справи стосовно Юлії Тимошенко свідчать про те, що влада не збирається припиняти політичні репресії. Наступним кроком можуть стати зміни до Кримінального кодексу для закріплення статті про її довічне ув’язнення, вважає лідер партії «Фронт Змін» Арсеній Яценюк.

Коментуючи інформацію про вручення Юлії Тимошенко чотирьох постанов про розслідування кримінальних справ щодо діяльності корпорації ЄЕСУ у 1996-1997 роках, Арсеній Яценюк сказав: «Останнє, що залишилося зробити, – це президенту внести в парламент зміни до Кримінального кодексу про довічне ув’язнення для громадянки Тимошенко Юлії Володимирівни. І щоб парламентська більшість за це проголосувала».

«Тоді не треба буде витрачати кошти бюджету, відволікати правоохоронну систему та закрити тему раз і назавжди», – зазначив лідер «Фронту Змін».

Арсеній Яценюк підкреслив, що опозиція вимагає припинення політичних репресій в Україні й звільнення Юлії Тимошенко і Юрія Луценка. «Влада повинна припинити боятися власний народ, зводити паркани між собою і людьми, припинити переслідувати своїх політичних опонентів через міліцію і прокуратуру. Наразі країна стоїть на порозі чергової економічної кризи, і владі час зайнятися реальними справами для виходу з цієї кризи», – підкреслив лідер «Фронту Змін».

peredplata