Бойовики виривали нігті полоненим та погрожували жінкам зґвалтуванням – ООН

Бойовики виривали нігті полоненим та погрожували жінкам зґвалтуванням – ООНМісія ООН в Україні оприлюднила свою доповідь щодо ситуації на Сході України та навела моторошні приклади катувань, які проросійські бойовики з \”ДНР\” та \”ЛНР\” застосовують проти полонених.

Експерти управління верховного комісара з прав людини ООН задокументували страшні випадки катувань у Східному регіону України і оприлюднили їх. Зокрема, у доповіді йдеться про викрадену жінку, яка, ймовірно допомагала українським силовикам. Бойовики били її прикладами зброї, стріляли біля вух, погрожували зґвалтувати та принижували. Заручницю змушували проголошувати нацистське вітання \”Зіг Хайль\” та приковували наручниками до батареї на кілька днів. Викрали жінку ще наприкінці серпня.

Інших захоплених людей, які були волонтерами та перевозили гуманітарну допомогу, били бітами та палицями. Їм виривали нігті та гасили об них недопалки. У полоні люди провели 22 дні.

Окрім цього, бойовики принижували та били бітами ще двох полонених. Вони були заручниками найманців більше місяця – з 28 липня по 27 серпня цього року – і жили фактично без їжі та медичної допомоги.

Ще одного із захоплених заручників бойовики вивезли до лісу, де наказали йому рити собі могилу. Після відмови активіста вдарили по голові та зламали йому ніс.

Всі вказані постраждалі згодом були звільнені із полону найманців. Імена заручників у доповіді не наводяться.

Як повідомлялося раніше, волонтер розказав про свій полон у бойовиків та звірячі катування. Найманці тримали активіста у камері шість днів і намагались вибити з нього зізнання в участі в \”диверсійних українських групах\”.

Джерело: ТСН

peredplata