Надія Савченко сьогодні пройде психіатричну експертизу

Надія Савченко сьогодні пройде психіатричну експертизу

Незважаючи на подану скаргу, Савченко доставили до медзакладу для проходження експертизи.

Українка Надія Савченко сьогодні доставлена в одну з медичних установ Москви для проходження стаціонарної психолого-психіатричної експертизи. Про це йдеться в заяві голови Слідчого комітету РФ Володимира Маркіна, розміщеній на сайті відомства.

Зазначимо, раніше захист Савченко подав у Басманний суд Москви скаргу на призначення психіатричної експертизи. Як заявив Маркін, подача цієї скарги не зупиняє виконання зазначеної постанови слідчого.

\”У зв\’язку з тяжкістю скоєного зараз обвинуваченій у вчиненні особливо тяжкого злочину Савченко призначена стаціонарна комплексна психолого-психіатрична експертиза, і вона доставлена в одну з експертних установ Москви для її проведення. Обвинувачена та її захисник в установленому законом порядку повідомлені про призначення вказаної експертизи. Медики мають встановити психічний стан обвинуваченої та представити слідству свій висновок, з яким обвинувачена та її захисник також будуть ознайомлені\”, – йдеться в повідомленні.

До справи Савченко відмовилися долучити докази невинності – адвокат

Також повідомляється, що основним завданням проведення експертизи є вирішення питання про осудність-неосудність обвинуваченої, а також визначення її процесуальної дієздатності.

Скаргу на призначення експертизи сьогодні має розглянути суд.

Як повідомляв Корреспондент.net, раніше Росія відмовилася видати Савченко в рамках обміну полоненими.

Штурман Військово-повітряних сил України Савченко воювала на Донбасі в складі батальйону Айдар. Льотчиця потрапила в полон до сепаратистів, після чого опинилася в СІЗО на території Росії. Савченко звинуватили в причетності до вбивства журналістів телеканалу Россия біля Луганська. Слідчий комітет РФ заявляє, що захоплена 18 червня у полон сепаратистами льотчиця нібито перетнула кордон Росії без документів під виглядом біженки.

Прокуратура Луганської області відкрила 10 липня кримінальне провадження за фактом викрадення української льотчиці Надії Савченко.

Зараз Надія Савченко утримується в СІЗО в Москві.

peredplata