Євросоюз підтвердив проведення газової зустрічі 21 жовтня у Брюсселі

Євросоюз підтвердив проведення газової зустрічі 21 жовтня у БрюсселіДо Брюсселю прибудуть український та російський міністри Юрій Продан та Олександр Новак, а також представники «Нафтогазу України» і «Газпрому». Тристороння зустріч Україна – Росія – Євросоюз з урегулювання спірних газових питань між Києвом та Москвою пройде 21 жовтня у Брюсселі.

\”Ми проведемо переговори наступного тижня тут, у Брюсселі, у вівторок (21 жовтня). Я буду тут у неділю та понеділок для того, щоб підготувати цю зустріч\”, – повідомив він. За словами Еттінгера, до Брюсселя прибудуть український та російський міністри Юрій Продан та Олександр Новак, а також представники «Нафтогазу України» і «Газпрому».

\”Ми оптимістичні. Базуючись на дуже інтенсивній попередній роботі, на добрій волі, ми не будемо заручниками у плані постачання газу. Я впевнений, що ми зможемо домовитися щодо пакета, який забезчить безпеку постачання на початку наступного року. Це може бути можливим. В України є фінансові ресурси, для цього передбачений фінансовий пакет – кошти від МВФ та ЄС\”, – сказав Еттінгер.

Він наголосив, що зараз йдетться про забезпечення безпеки постачання газу до кінця березня наступного року. Читайте такожПродан: 21 жовтня навряд чи вдасться поставити крапку в газових переговорах із Росією Як повідомляв УНІАН, переговори з врегулювання цінового питання між НАК «Нафтогаз України» і «Газпромом» тривають з травня. 26 вересня на переговорах у Берліні Єврокомісія запропонувала Україні купити у російського «Газпрому» на умовах передоплати 5 млрд кубометрів природного газу за ціною 385 дол. за 1 тис. куб. м для проходження осінньо-зимового періоду. Консультації між Україною і Євросоюзом відбулися у Брюсселі 2 жовтня.

Джерело: УНІАН

peredplata