Зустріч Путіна й Порошенка завершилася

Зустріч Путіна й Порошенка завершиласяЗустріч Путіна й Порошенка завершилася. Розбіжності зберігаються

Робочий сніданок за участю президентів України й Росії Петра Порошенка й Володимира Путіна завершився у префектурі Мілану, зустріч тривала майже півтори години.

Про це повідомляє РІА \”Новости\”.

Прем\’єр-міністр Італії Маттео Ренці заявив журналістам, що за підсумками зустрічі лідерів у розширеному форматі в рамках саміту АСЕМ зроблено важливий крок у дискусії по Україні.

\”Ми зробили важливий крок у дискусії по Україні… Вважаємо важливим включити Росію у вирішення міжнародних проблем\”, – цитує його \”ТАСС\”.

Ренці оптимістично налаштований щодо перспектив пошуку вирішення української кризи.

\”Ми зустрілися сьогодні, щоб обговорити ситуацію в Україні. У дискусії зроблено перший крок, хоча зберігається й багато розбіжностей. Це зрозуміло, але є бажання знайти рішення, що дає надію на пошук розв\’язання\”, – заявив він.

Італійський прем\’єр сказав, що на вироблення такого вирішення потрібно час: \”Воно не може бути знайдене негайно, але ми продовжимо роботу в найближчі години, дні, місяці\”.

Ренці подякував Порошенку й Путіну за приїзд до Мілану.

Крім Путіна й Порошенка в переговорах взяли участь прем\’єр-міністр Італії Маттео Ренці, прем\’єр Великобританії Девід Кемерон, канцлер ФРН Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд, а також керівники Єврокомісії Жозе Мануель Баррозу й Герман ван Ромпей.

Робочий сніданок пройшов у рамках X саміту форуму \”Азія-Європа\” (АСЕМ), який у п\’ятницю завершується в Мілані.
УП

peredplata