Буковинська «Свобода» вимагає притягнути до відповідальності сепаратистів

Буковинська «Свобода» вимагає притягнути до відповідальності сепаратистівБуковинська «Свобода» вимагає притягнути до відповідальності сепаратистів
Керівник фракції Всеукраїнського об’єднання «Свобода» у Чернівецькій обласній раді Назар Горук спрямував депутатське звернення до обласних управлінь Служби безпеки та Міністерства внутрішніх справ України з вимогою виявити замовників, виконавців та розповсюджувачів антиукраїнської агітаційної продукції

Йдеться про листівки-наліпки з написами румунською мовою «Тут Румунія» та «Бесарабія – це Румунія», які невідомі особи розповсюдили 8 листопада у Чернівцях. Листівки не містять жодних вихідних даних, окрім адреси Інтернет-сайту поширеного в Румунії руху \”Акція-2012\”. Згаданий рух має на меті пропаганду відновлення «Великої Румунії».
Від правоохоронців депутат вимагає надати інформацію щодо вжитих заходів та притягнення до відповідальності замовників, виконавців та розповсюджувачів вказаних листівок-наліпок, а також надати інформацію щодо наявності на теренах області активістів румунського Руху Громадська платформа «Акція 2012».
«Сподіваюся, що правоохоронці відреагують належним чином на дії сепаратистів та нададуть інформацію у передбачений законом термін. В іншому випадку, нам залишається боронити свою, Богом дану землю, власноруч», – наголосив Назар Горук.

peredplata