Американський військовий експерт назвав дату можливого потужного вторгнення Росії в Україну

Американський військовий експерт назвав дату можливого потужного вторгнення Росії в УкраїнуУкраїні нині слід терміново подбати про ослаблений захист північно-східних кордонів.

Україні варто очікувати можливого потужного військового вторгнення зі сторони Росії через півроку, навесні 2015-го.

Таке припущення в ексклюзивному інтерв\’ю ТСН висловив американський військовий експерт Філліп Карбер. Він – професор Джорджтаунського університету, керівник Фонду Потомак, що проводить аналіз політики в галузі міжнародної безпеки, економічних питань та внутрішніх політичних подій. Крім того, Філліп Карбер разом із американським генералом-демократом Веслі Кларком не перший місяць лобіюють українські інтереси у Вашингтоні.

Прогнози Карбера щодо миру і війни в Україні поки що невтішні. Він попереджає про потужну агресію Росії через півроку, коли вона краще підготується та прийде тепла пора року.

\”Я говорю про оборону на кордоні, про потужний захист з кількох вогневих позицій. І вам уже зараз потрібен більший запас міцності. Чому? Прогноз такий: вам слід чекати великого наступу з боку Росії навесні 2015 року, як і наприкінці березня – на початку квітня 2014-го. Для цього існує кілька передумов: Росія робить ротацію на початку року, тренує нових військових і виставить ці сили вперед. Потеплішає, з доріг зійде вода. Це дуже зручний і небезпечний момент. Те саме було рік тому, є підстави вважати, що це станеться ще раз\”, – прогнозує Філліп Карбер.

Водночас він наголошує, що нині дуже вразливими залишаються ділянки кордону з Росією на межі Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Адже всі військові потужності нині перекинули на Схід та Південь. Тож Україні слід подбати про ретельний військовий захист північно-східних кордонів. Крім того, Росія сконцентрувала неймовірну кількість військових кораблів у Чорному морі. Не виключене вторгнення і зі сторони Придністров\’я. Тобто, Україна має подбати про захист кордонів, по суті, на 300 градусів навколо себе. Небезпека може прийти із трьох сторін.

Однією із реальних можливостей для захисту та оборони може стати допомога світу, зокрема США, у придбанні надсучасної зброї.

Джерело

peredplata