Хто підставив Каспрука?

Хто підставив Каспрука?Фронтовики втратили фактично останній бастіон у міській владі – їхній лідер Олексій Каспрук звільнився з посади керівника комунального підприємства «Містобуд».
Причини свого кроку головний опозиціонер Ратуші пояснив тим, що нові керманичі міста «нібито» цькували його, створили нестерпні умови для роботи. Саме через це Олексій Каспрук і вирішив вчинити благородно і звільнитися, аби, як він каже, вивести колектив підприємства з-під удару.

Певна логіка у цьому є, адже саме фракція «Фронту змін» активно виступала проти зняття Миколи Федорука з посади мера, а після 31 березня перейшла у глибоку опозицію.
Щоправда, у міській раді таке благородство як фракції, так і її керівника оцінюють досить скептично і доводять це цифрами. І кого виводити з-під удару? Своїм «мудрим» керівництвом головний фронтовик міста сам добив підприємство.

«Олексій Каспрук просто випередив події, — переконаний Василь Тимофєєв, заступник Чернівецького міського голови. – Якби він не написав заяву, то йому б загрожувало звільнення як особі, що не відповідає займаній посаді. Про що можна говорити, коли на початок липня підпри-ємство не сплатило податків більше ніж на півмільйона гривень? На сьогоднішній день «Містобуд» має заборгованість 77 тисяч грн. із заробітної плати. Також заборгував податковій більше 37 тисяч єдиного соціального внеску і майже 64 тисячі гривень становить борг за комунальні платежі».

Цікаво, що у травні цього року саме Василь Тимофєєв вручив Каспруку грамоту лауреата конкурсу «Вшанування лідерів економічного розвитку м.Чернівці «Визнання-2010». Щоправда, подання на цю «високу» відзнаку робилося ще у березні, коли містом керував Федорук. Отож новий заступник міського голови зробив лише те, що мав зробити.
«Дійсно, я вручив цю відзнаку, — продовжує Василь Тимофєєв. – Але це не грамота переможця, яким себе чомусь проголосив Олексій Павлович. Ми сподівалися, що ця відзнака стане стимулом для підприємства. Спонукає його керівника переглянути свою попередню роботу та відповідально ставитися до виконання своїх службових обов’язків».
Та не так сталося, як гадалося. «Містобуд» повністю загруз у боргах. Вони б, звісно, не здавалися такими страшними, якби Олексій Каспрук спробував знайти вихід із ситуації. Та критикувати завжди легше, ніж працювати.

Колишній керівник «Містобуду» бідкається, що міська рада не дала цього року підприємству жодного замовлення. При цьому, щоправда, забуває, що підприємство хоч і комунальне, але госпрозрахункове, тобто саме має шукати замовників. А шукати йому чомусь не хотілося. Факти говорять самі за себе: цього року КП «Містобуд» взяло участь всього лише у двох оголошених міською радою тендерах і з тріском їх програло, бо виставило непомірні ціни порівняно з іншими учасниками.

На що у такому випадку сподівався Олексій Каспрук, незрозуміло, бо замість того, аби грести гроші лопатою, йому довелося відповідати за колись допущені помилки.
Першим дзвіночком для Олексія Каспрука стало звернення його колеги-депутатки від «Нашої України» Любові Сорохан з приводу того, що підприємство «Містобуд» неякісно постелило підлогу в будинку культури «Ленківці» (на фото). Комісія міської ради довела, що так воно і є.

А далі пішло-поїхало… Як ще реконструкцію Площі філармонії не згадали…
У такій ситуації Олексій Каспрук мав би проявити політичну гнучкість. Та він виявився незламним, на відміну від дощок у згаданому Будинку культури.

«На наради, які я скликав, аби вивчити діяльність підприємства та віднайти можливі шляхи виходу з кризи, Олексій Каспрук принципово не приходив, — зазначає Василь Тимофєєв. – Йому оголосили догану. Але й це не подіяло. Він фактично самоусунувся від керівництва підприємством А міська влада не може робити колектив підприємства заручником однієї людини».

Напевне, Олексію Каспруку таки варто було більше ходити на роботу, а не піаритися на сесіях міської ради. Бо правоту людини доводять її конкретні справи, а не голослівні заяви, звернені до портретів колишніх бургомістрів.
І виходить, що Олексія Каспрука підставив не хто інший, як він сам…

peredplata