Тимошенко звинуватили у відмиванні мільйонів через офшори

Головне слідче управління ДПС пред\’явило обвинувачення Юлії Тимошенко в організації приховування валютної виручки і несплаті податків.

Зокрема, у приховуванні понад 165 млн. доларів, розкраданні бюджетних коштів та ухиленні від сплати податків на загальну суму більш як 47 млн. грн. шляхом запровадження фінансової схеми щодо розрахунків за товарно-матеріальні цінності корпорацією ЄЕСУ та приховування доходів з використанням офшорних компаній.

10 листопада захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив, що екс-прем\’єру пред\’явили обвинувачення у кримінальних справах, які розслідуються ДПС.

\”Мова йде про ті справи, які були незаконно відновлені генеральним прокурором Пшонкою всупереч ухвалі Верховного Суду від 11 листопада 2005 року. Вони стосуються подій 1996-1997 років і стосуються діяльності компанії ЄЕСУ\”, – сказав він.

За словами Власенка, всі ці справи були передані на розслідування Головного слідчого управління податкової міліції ДПС.

\”Генеральна прокуратура України, розуміючи безпідставність цих звинувачень і неможливість в законній спосіб їх довести та обпікшись на газовій справі, вирішили просто це скинути на податкову міліцію\”, – сказав він.

Як відомо, наприкінці жовтня заступник генпрокурора Ренат Кузьмін заявив, що проти екс-прем\’єра Юлії Тимошенко розслідуються три кримінальні справи. Він зазначив, що СБУ розслідує одну зі справ за боргами ЄЕСУ перед Міноборони Росії.

Нагадаємо, у середу, 9 листопада, Власенко заявив про нездатність Тимошенко пересуватися самостійно. \”Її стан дуже-дуже погіршився. Це пов’язано і з умовами перебування, в першу чергу. Але лікарів я не бачив, тому діагноз її не знаю\”, – зазначив Власенко.

7 листопада Державна пенітенціарна служба заявила, що Юлія Тимошенко з власної необережності спровокувала 5 листопада загострення болю в хребті. Раніше повідомлялося, що в Тимошенко болі у спині. Через це екс-прем\’єру у СІЗО, зокрема, робили масаж.
ТСН

peredplata