Експерти про втечу Путіна з саміту G20: супермачо потрапив під холодний душ

Експерти про втечу Путіна з саміту G20: супермачо потрапив під холодний душ Президент Росії Володимир Путін втік з саміту \”Великої двадцятки\” через занадто великий для нього психологічний тиск, до якого він виявився не готовий.

Таку думку в коментарі ТСН висловили експерти.

Зокрема, дипломат і голова благодійного фонду \”Майдан закордонних справ\” Богдан Яременко вважає, що Путін не сподівався побачити те, що побачив.

\”Очевидно, вся агресія в Україні і війна на Донбасі проводиться з розрахунком на те, що провідні країни Заходу не зможуть знайти спільної позиції, точок дотику у цьому питанні, і , проводячи політику \”розділяй і властвуй\”, Володимир Путін, а з ним вся Росія, буде досягати своїх цілей у запровадженні нового світоустрою, де сильний диктує право. Очевидно те, що відбулося в Австралії, це повторення однієї дуже простої і чіткої істини, тези про те, що такого не буде, що з Російською Федерацією не згодні, не згодні категорично і не згодні провідні країни світу\”, – наголосив Богдан Яременко.

Дипломат наголосив, що Путін, скоріш за все, просто не захотів \”бути тлом для різних рішень стосовно своєї держави і фактично врятувався втечею\”.

У той же час науковий директор Інституту євроатлантичного співробітництва Олександр Сушко зазначив, що така поведінка Путіна була прогнозованою і не стало сенсацією.

\”Дійсно, атмосфера була не дуже сприятлива для його подальшого перебування, і, крім того, йому вже не було, що сказати на саміті. Зустріч у форматі БРІКС [група п\’яти країн: Бразилія, Росія, Індія, Китай і Південна Африка, – ред.] він провів ще перед початком саміту, а більше жодного іншого формату, у якому він би міг відчувати себе комфортно, там не передбачалося. Тому, фактично, він, з одного боку, влаштував демарш, демонструючи, що він незадоволений поведінкою світових лідерів, з іншого боку – уник подальшого пресингу безпосередньо на саміті з боку світових лідерів\”, – вважає він.

Директор компанії Berta Communications, політтехнолог Тарас Березовець у свою чергу, припустив, що Путін на саміті G20 відчув дуже сильний психологічний дискомфорт і ніби потрапив під холодний душ.

\”Він їхав, очевидно, розуміючи, що йому доведеться вислухати неприємні розмови з боку європейських, американських лідерів, але був переконаний у тому, що він, як завжди, \”відморозиться\” і буде заперечувати будь-які факти причетності Росії до дестабілізації ситуації на Сході. Замість цього він почув прямо в обличчя слова, які йому ніхто не казав [раніше], від канадського прем\’єра Харпера, який сказав: \”Я змушений потиснути руку вам, але все одно я вам скажу: забирайтесь геть від України\”, – розповів політтехнолог.

\”І зрозуміло, що для Путіна, а він вважає себе супермачо, суперчоловіком, такі речі, коли його принижують, для нього зовсім нестерпні. Він би, напевно, втік і раніше, але треба було дотримуватися певного етикету. Але те, що він не залишився, це свідчить про те, що він відчуває дуже сильний дискомфорт і психологічне приниження, яке жене його подалі від цих людей\”, – додав Березовець.

Після такого приниження, зазначив Березовець, Путін може прогнозовано відповісти насильством: \”Це буде означати, що він намагатиметься помститися, відігратися, відірватися на Україні шляхом нової військової агресії\”.

Однак, на думку Березовця, є і другий варіант розвитку подій.

\”Захід, напевне, буде діяти проти нього у такій самій манері. Тобто будуть робити [тиснути на економіку РФ, – ред.], а на будь-які претензії скажуть, що ми не знаємо нічого, ми нічого не робили. Ціна на нафту падає – ну, ми тут абсолютно ні до чого; перестали купляти російський газ – ми ж до чого тут, у нас просто інші контракти. Тобто вони перейняли абсолютно цю його ідіотську манеру, і для нього це дуже складний момент, тому що тепер він розуміє, що він сам почав гру, у якій виграти не може\”, – зазначив політтехнолог.

У свою чергу дипломат Богдан Яременко бачить тільки одну можливу реакцію російського президента – продовження воєнних дій і дестабілізації Донбасу: \”Свою недружню політику щодо нашої держави, підступну політику агресії, Володимир Путін продовжить в будь-якому разі\”.
Детальніше читайте на УНІАН: http://www.unian.ua/politics/1010477-eksperti-pro-vtechu-putina-z-samitu-g20-supermacho-potrapiv-pid-holodniy-dush.html

peredplata