Інтерпол не оголошує Януковича в розшук через тиск Росії – Геращенко

Радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко заявляє, що Російська Федерація здійснює тиск на Інтерпол. Через це організація не оголошує в розшук екс-президента України Віктора Януковича.

\”Інтерпол ставиться дуже чутливо до справ, які стосуються політики, і є таке поняття, що документи вивчаються. Тільки термін вивчення документів, коли справа стосується розшуку політичних лідерів, не встановлений… Стосовно Януковича – моя особиста позиція, і позиція міністра – це те , що Росія тисне на Інтерпол так, як вона тисне на ОБСЄ, використовуючи свої корумповані зв\’язки… Таким чином ми не бачимо руху вперед\”, – сказав він в ефірі \”Шустер LIVE\” в понеділок увечері.

Геращенко наголосив, що РФ намагалася оголосити в розшук главу Дніпропетровської облдержадміністрації Ігоря Коломойського і лідера партії \”Правий сектор\” Дмитра Яроша та Інтерпол, за словами радника глави МВС, також відмовився це робити, \”оскільки вважає ці дії політично мотивованими\”.

Також радник глави МВС висловився за доцільність залучення уваги до цієї ситуації.

\”Я вважаю, що зараз міністерство закордонних справ разом з нашими активістами в Європі повинні вживати дії аж до пікетування цієї організації (штаб-квартири в Ліоні). Треба цей процес піднімати і я думаю, що ми цим займемося, бо це неподобство\”, – висловив думку він.

Як повідомлялося, 30 вересня генеральний прокурор Віталій Ярема заявив, що у зв\’язку з тяганиною в оголошенні в міжнародний розшук Інтерполом Віктора Януковича та інших колишніх високопоставлених чиновників двоє заступників генпрокурора знаходяться в Ліоні (Франція), де знаходиться Центральне бюро Інтерполу, для врегулювання даного питання.
Інтерфакс-Україна

peredplata