Московська хунта втратила улюблену країну для обходу санкцій

Московська хунта втратила улюблену країну для обходу санкцій Європейський союз зобов\’язав Сербію ввести санкції проти Росії в якості однієї з вимог вступу до ЄС.
Про це сказав євро комісар з питань політики сусідства та розширення Йоханес Хан.

\”Сербія юридично зобов\’язалася в рамках переговорів про вступ поступово узгодити свою позицію з ЄС щодо важливих питань, таких як санкції щодо Росії. Це дуже важливо, і ми очікуємо, що Белград дотримається цього зобов\’язання\”, – сказав він.

Єврокомісар зазначив, що розуміє історичні зв\’язки між Росією і Сербією, тому не змушує країну робити \”простий вибір\”. Але разом з тим Сербія сама зробила вибір на користь інтеграції до ЄС, що було підтверджено і під час візит президента РФ до Сербії.

Єврокомісар зазначив, що Белград сам проголосив своєю стратегією вступ до ЄС. \”Ми очікуємо від представників вашої влади продовження демонстрації прихильності до ключової стратегічної мети вступу до ЄС\”, – заявив Хан.

Крім того, інформує Економічна правда, Хан зазначив, що Єврокомісія і надалі зберігає прихильність до політики розширення і в цьому контексті вітає європейські прагнення Сербії.Нагадаємо, раніше президент Сербії Томіслав Ніколіч заявляв, що Сербія має намір продовжувати переговори про вступ до ЄС, але не стане вводити санкції проти Росії.

peredplata