Влада знайде компроміс щодо Тимошенко, аби домовитись з ЄС, – екс-міністр МЗС

Зараз іде пошук якогось більш прийнятного для влади варіанту розв’язання питання щодо справи Тимошенко і підписання угоди про асоціацію з ЄС, тому що відмовитися від результатів майже п’ятирічної роботи для української влади було б просто нерозумно.

Таку думку у коментарі ЗІКу висловив екс-міністр закордонних справ України Володимир Огризко.

«Моє переконання в тому, що угода має бути парафована, базується, насамперед, на тому, що у цьому є економічний інтерес для обох сторін. Для України – в плані відкриття величезного технологічного ринку ЄС. А для Євросоюзу, який сьогодні перебуває не в найкращому фінансовому стані, відкриття ринку 50-мільйонного масштабу також є великим позитивом. Тому мені здається, що до 19 грудня, коли відбудеться саміт Україна-ЄС, обидві сторони будуть намагатися знайти ті компромісні формулювання, які дозволять парафувати угоду», – зазначив він.

Огризко також не виключає, що якщо угода буде парафована, то труднощі можуть виникати на етапі її ратифікації в національних парламентах ЄС.

«Але все-таки після парафування буде зроблено дуже серйозний крок до того, щоб угода все-таки почала жити. Це є принципово важливо», – переконаний він.

Нагадаємо, вчора Верховна Рада під час розгляду у другому читанні президентського закону про декриміналізацію відмовилася вилучити з Кримінального кодексу ст. 365, за якою було засуджено екс-прем’єр-міністра України Юлію Тимошенко.

peredplata