Янукович, Азаров і Богатирьова переховуються в Україні

Росія не зможе екстрадиювати екс-президента, бо його немає на території Росії.

Янукович, Азаров і Богатирьова переховуються в Україні

Як це парадоксально не звучить, але ми стали заручниками ситуації з Кримом. Практично всі втікачі режиму Януковича зараз прописані в Криму, який для міжнародних інституцій (і перш за все для Інтерпола) українська територія. І тому виникає колізія – росіяни не можуть видати, бо це не російська територія, хоча РФ і вважає її своєю землею, пише \”Ділова столиця\”.

Саме тому, абсолютна більшість втікачів з команди Януковича де-юре, стали мешканцями Крима. Власне – це одна з головних можливих ліній захисту росіян. Є ще одна лінія – просто клеїти дурня, що росіяни і будуть успішно робити.

Щодо питання, чому Інтерпол нарешті дав \”червону карточку\” Януковичу, то, як стало відомо \”ДС\” – головна причина – підпис Януковича на одному з документів, що супроводжував приватизацію Укртелекома. Тоді, як кажуть наші джерела під одним із документів, які передбачали незаконну (на думку слідства) трату близько 100 млн. грн. стояла особиста віза Януковича. Власне цей епізод і став причиною, яка дозволила Інтерполу прийняти рішення про оголошення Януковича в міжнародний розшук.

peredplata