Росіянку обвинувачують у держзраді за дзвінок в українське посольство в Москві

Росіянку обвинувачують у держзраді за дзвінок в українське посольство в Москві У Росії затримали жительку Вязьми Світлану Давидову за те, що вона подзвонила в посольство України в Москві й повідомила про направлення російських військових в Україну.

Їй інкримінують \”зраду батьківщини у формі шпигунства\”, розповів \”Українській правді\” її чоловік Анатолій.

\”У квітні 2014 року вона подзвонила в українське посольство\”, – повідомив він.

\”У справі написано, що на листку 35 її щоденника є запис, датований 24 квітня 2014 року, про те, що військовослужбовці ГРУ РФ у понеділок прибувають у Москву в цивільному одязі в приватному порядку за свій рахунок. Зброю планують одержати на місці. Перебувати в Україні збираються до виборів, а далі по обстановці. Можливо, ця інформація допоможе вам зберегти життя українців і цілісність країни. Також сказано, що вона випадково чула розмову військовослужбовця з іншим\”, – процитував Анатолій фрагмент справи.

За його словами, затримання Світлани відбулася 21 січня 2015 року.

\”21 січня близько 8:15 прийшов дільничний, сказав, що сусіди на нас скаржаться. Я відкрив двері поліцейському, звичайно. За ним у квартиру зайшла велика оперативна група, пред\’явила постанову Лефортовського районного суду міста Москви про затримання Світлани і про обшук у квартирі. Її вивели о 8:30\”, – повідомив він.

У документі про затримання Світлани відзначається, що її підозрюють у здійсненні злочину, передбаченого статтею 275 КК РФ – зрада Батьківщини. Стаття передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дванадцяти до двадцяти років

\”Мені не зрозуміло, що вона зрадила, коли вона навіть вантажівку від \”Уралу\” відрізнити не може\”, – сказав він.

Зараз вона перебуває в Лефортово. Рішенням суду їй обрано запобіжний захід – утримання під вартою строком на 2 місяці.

Світлані 36 років, вона багатодітна мати – у родині 7 дітей (3 – від першого шлюбу чоловіка, 4 – у спільному шлюбі, молодшому – 2.5 місяці).

У свою чергу російська опозиціонер Ольга Курносова вважає, що ця історія є підтвердженням того, що Росія направляє в Україну війська.

\”Це фактично визнання того, що Росія веде агресію проти України. Тому що, якщо там немає військ, а просто якась дивна жінка подзвонила то це одне… Але якщо вони це називають зрадою батьківщині, тоді це реально\”, – сказала вона.

Курносова додала, що як тільки інформацію про Світлану розмістили на сайті \”Російський монітор\”, на нього одразу почалася хакерська атака, яка триває досі.
УП

peredplata