Путін пропонував Меркель і Олланду вирішити українське питання без Києва – джерела

Президент Росії Володимир Путін пропонував лідерам Франції й Німеччини Франсуа Олланду й Ангелі Меркель обговорити свій план по Україні без української сторони.

Про це з посиланням на високопоставлених офіційних осіб, запрошених до Мюнхенської конференції з безпеки, пише депутат Мустаф Найєм у Facebook.

За словами джерел, план з врегулювання ситуації в Україні було передано Олланду і Меркель 4 лютого у другій половині дня.

\”Спочатку пропозиції Кремля було передано лише європейцям. Російський президент пропонував обговорити план по Україні без (!!) залучення української сторони. Тобто взагалі без жодної участі офіційних осіб з України\”, – пише Найєм.

\”Олланд і Меркель думали недовго, після чого Кремлю було передано ультимативну вимогу передати той же пакет пропозицій із \”планом Путіна\” українській стороні. У Москві довго сперечалися, але в результаті по-імперськи незграбно поступилися й до вечора Кремль офіційно передав пропозиції Володимира Путіна – Петру Порошенко\”, – додає він.

\”А ще за кілька годин Москву чемно поставили ще перед одним фактом: перед приїздом у Москву Ангела Меркель і Франсуа Олланд відвідають Київ і прибудуть на переговори в Москву, уже ознайомившись із думкою української сторони\”, – пише депутат.

Раніше The New York Times високопоставлений дипломат на умовах анонімності сказав, що пропозиції Путіна – \”це не мирний план, це дорожня карта для створення нового Придністров\’я чи Абхазії в Україні, це цинічна спроба уникнути усіх зобов\’язань, взятих на себе в Мінську\”.

peredplata