Банк Фірташа визнали неплатоспроможним

Фонд гарантування вкладів фізичних осіб увів тимчасову адміністрацію у банк \”Надра\”.

Про це повідомляє прес-служба Національного банку.

\”Відповідно до вимоги статті 76 Закону України \”Про банки і банківську діяльність\” 5 лютого 2015 року правління Національного банку прийняло постанову № 83 \”Про віднесення ПАТ \”Комерційний банк \”Надра\” до категорії неплатоспроможних\”, – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, основна причина віднесення ПАТ \”КБ \”НАДРА\” до категорії неплатоспроможних – недокапіталізація банку відповідно до вимог стрес-тестування та неприведення діяльності у відповідність до вимог законодавства України.

Національний банк наголошує, що 99% усіх вкладників ПАТ \”КБ \”НАДРА\” мають вклади в межах гарантованої Фондом гарантування вкладів фізичних осіб суми 200 тисяч гривень, отже вони отримають свої вклади в повному обсязі.

Частина клієнтів зі значними обсягами вкладів (близько 1% від усіх вкладників) отримають свої вклади лише в межах суми, гарантованої Фондом.

\”Загальний обсяг усіх виплат вкладникам ПАТ \”КБ \”Надра\” становитиме понад 3,6 млрд гривень\”, – повідомляє прес-служба.

Банк \”Надра\” входить до складу Group DF, яка належить Дмитру Фірташу. За активами, за підсумком 2014 року, банк входив до категорії найбільших і займав в рейтингу 11 місце.

Як повідомлялося, Національний банк у 2014 році визнав неплатоспроможними 33 банки, і ще 3 банки стали неплатоспроможними у січні цього року.

Ці банки виводяться з ринку Фондом гарантування, який здійснює їх тимчасову адміністрацію та ліквідацію.

peredplata