Фронтовики виходять з окопів

Фронтовики виходять з окопівДепутати пропонували виключити з розгляду питання розгляду протесту прокурора на раніше прийняте радою звернення до Президента України щодо припинення політичних репресій

У четвер, 17 листопада 2011 року, депутатська фракція «Фронт Змін» Шевченківської районної у місті Чернівці ради у повному складі покинула сесійну залу. Депутати висловили незгоду з тим, що у запропонованому порядку денному значилося питання «Про протест прокурора Шевченківського району м.Чернівці від 23.09.2011р. №85/5640 вих-11 на рішення 6 сесії районної у місті ради VI скликання від 22.09.2011 року №49/6VІ «Про звернення депутатів Шевченківської районної у місті Чернівці ради до Президента України».

На переконання депутатів ФЗ, питання виносилося з порушенням ряду вимог. Зокрема, розглядалося воно не на позачерговій сесії, як того вимагає законодавство, а також не було підготовлено належним чином: у розданому депутатам проекті замість сформульованого рішення був прочерк. Зважаючи на це¸ депутати запропонували зняти його з порядку денного на доопрацювання. Натомість голова районної ради Михайло Пазюк відмовився це зробити. Заступник голови фракції «Фронт змін» Сергій Греков запропонував провести погоджувальну раду. Головуючий зазначив, що це не передбачено регламентом. Наступна пропозиція фракції – оголосити перерву для проведення консультацій – також була проігнорована М. Пазюком. Після цього депутати «Фронту Змін» прийняли рішення покинути сесійну залу.

«Ми розуміємо, що Партія регіонів у будь-який спосіб намагається добитися відмови цього принципового політичного рішення, яке наша рада, до речі, єдина в області, прийняла як реакцію на політичні репресії в країні, – прокоментував ситуацію Сергій Греков. – Але нам прикро бачити, як «регіоналам» вкотре підігрує голова районної ради, представник політичної сили, проти лідера якої застосовуються політичні репресії».

Фракція «Фронту Змін» Шевченківської районної ради у місті Чернівці налічує 20 депутатів, що становить 40% складу ради.

peredplata