Ахметов зацікавлений прибрати Єфремова руками ГПУ – політолог

Екс-\”регіонал\” Олександр Єфремов зараз не може заплатити заставу більше 3 мільйонів гривень через те, що його кошти не є легальними. Про це в коментарі gazeta.ua сказав політолог Володимир Цибулько.

\”Єфремов та бізнес-середовище \”регіоналів\” потрапили у пастку, яку збудували власними руками. Більшість їхніх активів знаходяться в тіні, а заставу платити треба з легальних грошей. Хто із крупних бізнесменів Партії регіонів, у кого є легальні гроші, буде готовий заплатити за Єфремова? Ахметов навряд так вчинить. Це дуже різні табори. Його інтерес в тому, щоб прибрати угрупування Єфремова з Луганщини. Та конкуренція була вже давно\”, – зазначив він.

За словами експерта, у слідства є два тижні, щоб перекваліфікувати арешт колишнього \”регіонала\”. \”Причини є. Навіть коли він був губернатором, тоді вже не дуже дружив із законом. За останній рік розсварився з ним безповоротно. Правда, є питання, чи будуть зусилля Генпрокуратури направлені на персону Єфремова, чи ця справа з індивідуальної перейде у групову. В останньому випадку ГПУ покаже справжню правову діяльність, від якої український громадянин відвик\”, – зауважив Цибулько.

\”Поруч із Єфремовим можуть опинитися ті особи, які були причетні до сепаратизму. Наприклад, Валерій Голенко. Чому він не заарештований? Треба ще з\’ясувати роль Наталії Королевської та Віктора Тихонова, який є ідеологом та рушієм сепаратизму. Вони з Єфремовим взагалі ще комсомольські партнери\”, – наголосив політолог.

peredplata