Єфремов заявляє, що ГПУ звинувачує його у розпалюванні міжнаціональної ворожнечі

Колишній лідер фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександру Єфремов вважає себе не такою значною фігурою, яка могла спричинити події

Про це він заявив сьогодні під Генпрокуратурою, куди його викликали на допит, передає Еспресо.TV.

Єфремов розповів, що вчора ввечері слідчі вручили йому нове представлення, згідно з яким сьогодні його запрошують на допит вже по іншій справі, пов’язаній з розпалювання міжнаціональної ворожнечі. \”В суті цієї справи взяли три останні моїх виступи, які я зробив будучи народним депутатом Верховної Ради\”, – сказав Єфремов.

\”Вони можуть мені пред’явити багато звинувачень. Ці обвинувачення повинні бути більш жорсткими і не передбачати внесення застави. Я думаю, що цим сьогодні будуть оперувати представники Генпрокуратури, пов’язуючи те, що мої заяви в квітні 2014 року привели до якихось наслідків\”, – сказав Єфремов, коментуючи запланований на сьогодні допит.

Він зазначив, що не оцінює себе \”настільки значущою фігурою, щоб сказане ним публічне слово в рамках офіційних заходів на погоджувальній раді стало таким вагомим, що могло призвести до збройних подій\”.

Нагадаємо, сьогодні ГПУ викликала на допит Олександра Єфремова, якого підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України, тобто у зловживанні службовим становищем за обтяжуючих обставин та службовому підробленні.

Вчора суд відпустив його під заставу у 3,7 млн грн.

peredplata