Власенко вимагає притягнути до відповідальності Путіна за справу Савченко

Власенко вимагає притягнути до відповідальності Путіна за справу Савченко Найвідоміший захисник України Сергій Власенко наголосив, що вимагає притягнути до відповідальності Президента Російської Федерації Володимира Путіна адже він є головним ідеологом фальшування провадження проти народного депутата України та української льотчиці Надії Савченко. Про це він наголосив на прес-конференції, повідомляє УНН.

Також, найвідоміший в Україні захисник порівняв справу проти Н.Савченко із відомою “справою Магницького”.

“Ми будемо вимагати притягнути до відповідальності лікарів, які фальшують медичні висновки про стан здоров’я Надії Савченко, ми вимагаємо притягнути до відповідальності слідчих, яки фальшують справу проти Надії Савченко. І також, очолити список фальсифікаторів справи Савченко повинен Путін. Адже він є головним ідеологом знущань над героєм України. „Справа Магницького“ відбувалася в такому ж форматі”, — наголосив С.Власенко.

Нагадаємо, 19 лютого захисник Надії Савченко Микола Полозов розповів, що стан Н.Савченко стрімко погіршується. Він також зазначив, що Н.Савченко зараз важить 57 кг. Німецькі лікарі повідомили Надії, що критичний поріг — 55-50 кг.

Як повідомляв УНН, Президент України Петро Порошенко заявляв, що під час переговорів “нормандської четвірки” було досягнуто домовленості про звільнення Надії Савченко.

Зазначимо, у Росії Н.Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року Н.Савченко взяли під варту після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам.

За даними захисту, вона потрапила в полон до загибелі росіян і відтак не могла бути причетною до загибелі журналістів. Також Н.Савченко звинувачують у незаконному перетині кордону. Сама вона всі звинувачення відкидає, і голодує на знак протесту вже більше шістдесяти днів.

10 лютого Басманний суд Москви продовжив арешт Надії Савченко до 13 травня.

peredplata