Януковича в Криму мали затримати 10 спецназівців — Турчинов

Януковича в Криму мали затримати 10 спецназівців — Турчинов Секретар РНБО розповів, як Віктору Януковичу вдалося втекти з України.

За втікачем Віктором Януковичем, позбавленим в Україні звання президента, посилали 10 спецназівців, щоб вони доставили його з Криму до Києва. Про це розповів голова РНБО Олександр Турчинов у телемарафоні ТСН.
\”Ми відправили групу спецназу з 10 чоловік на чолі з (міністром внутрішніх справ) Аваковим і (головою СБУ) Наливайченком. Але вони підтвердили, що Янукович уже на території військової бази. Зрозуміло, що 10 чоловік не можуть узяти базу РФ\”, – розповів Турчинов. Секретар РНБО розповів, що Януковичу та його команді вдалося втекти з Києва, тому що під час їхньої втечі влади в Україні фактично не було.
\”Вони втікали, коли влади не було. Стара зруйнована, нової не було. Навіть мене не назначили головою ВР. Якраз Янукович зрозумів, що за наказ вбивати йому відповідати перед народом. Він вночі зібрав речі і втік. Не було, кому його відловлювати і зупиняти. Коли мене обрали головою ВР, Януковича вже не було у Межигір\’ї\”, – розповів Турчинов. Читайте також: Україна вимагає допитати двох генералів ФСБ щодо розстрілів на Майдані – Турчинов За словами секретаря РНБО і колишнього спікера ВР, першим його наказом, який від дав прикордонникам, це перекрити кордон.
\”Він не зміг прорватися через кордон і саме тому він тікав через Крим. Він прибув на військову базу Чорноморського флоту і його звідти евакуювали\”, – зазначив Турчинов. \”Там він боявся перебувати і з військової бази військові перекинули його на територію Росії\”, – додав секретар РНБО.
Більше читайте тут: http://tsn.ua/politika/yanukovicha-v-krimu-mali-zatrimati-10-specnazivciv-turchinov-410828.html

peredplata