Меркель заявляє про \”проблиск надії\” на припинення вогню

Канцлерка ФРН покладає велику надію на припинення вогню, домовлене у Мінську. За її словами, слід зробити все можливе, аби це сподівання стало реальністю. Водночас Меркель готова до нових санкцій проти РФ у разі провалу.

Меркель заявляє про "проблиск надії" на припинення вогню

REUTERS

В разі потреби Європейський Союз готовий накласти нові санкції на Росію, проте є надія, що нинішнє припинення вогню врешті-решт принесе позитивні результати, вважає канцлерка ФРН Анґела Меркель. Про це вона заявила на спільній прес-конференції зі своїм шведським колегою Стефаном Левеном у середу, 25 лютого, пише УНІАН з посиланням на DW.

\”Ми повинні зробити все, що ми можемо для того, щоб зробити цей проблиск надії реальністю\”, – заявила Меркель, говорячи про мінські домовленості. \”Це може бути перший крок, навіть якщо він реалізується дуже повільно\”, – додала вона, передає інформагенція Reuters.

За словами канцлерки ФРН, Євросоюз, зберігши єдину позицію, послав Москві важливий сигнал. Нагадаємо, що після захоплення бойовиками сепаратистів Дебальцевого та в світлі побоювань, що наступною їх ціллю стане Маріуполь, ряд лідерів ЄС та США заявили про можливість посилення санкцій проти Росії.

peredplata