У Києві – Фінансовий Майдан. Міліція бульдозером знесла намет протестувальників ВІДЕО

У Києві - Фінансовий Майдан.  Міліція бульдозером знесла намет протестувальників  ВІДЕО
Сьогодні близько 21:00 біля Національного банку України зібралися люди на акцію протесту. Учасники акції використовували будівельні піддони в якості огорожі, а також принесли до будівлі НБУ бочки та автомобільні шини. Вхід в намет мітингувальників був обладнаний дерев\’яними кілками, спрямованими на тих, хто буде намагатися туди проникнути.

Між протестувальниками «Фінансового майдану» та правоохоронцями під Національним банком виникла бійка. Серед них є поранені, яких вже забрали швидкі.

Про це повідомили активісти «Фінансового майдану».

«Міліція знесла бульдозерами палатку, де ми намагались заховатись від дощу. Міліція поїхала на нас бульдозером. Дійшло до бійки активістів з правоохоронцями. В кількох людей є кров та травми», – розповіли вони.

Зазначається також, що до будівлі банку приїхали декілька авто міліції та ДАІ.

Наразі перекрито рух на кількох вулицях в урядовому кварталі. Зокрема, по частині вулиці Інститутської та Садової. Територію патрулює кілько служб ДАІ.

Як розповіли активісти, які на 22.30 залишалися під будівлею Нацбанку, сьогодні було заплановано мирну акцію валютних позичальників.

«Рік ми вже ходимо, просимо, щоб допомогли вирішити нашу проблема», – розповів один із організаторів Олександр Івлев.

Як він пояснив, коли почався дощ, організатори зробили тент, щоб люди могли сховатися. Після того, як на вимогу міліції прибрати його активісти відмовилися, приїхали декілька машин із силовиками. Як вважають активісти це були бійці Національної гвардії.

За інформацією прес-служби Фінансового майдану, постраждали четверо осіб.

Міпіція спростовує інформацію щодо застосування нею щодо мітингувальників сили: \”Самі ж правоохоронці до сторін конфлікту заходів фізичного впливу не застосовували\”.

\”Щоб не допустити протиправних дій, військовослужбовці Національної гвардії України розділили громадян. Крім того, комунальні служби отримали можливість виконати свою роботу, прибравши барикади і вивізши їх з центру міста\”,- повідомили в міліції.

Окрім того, повідомили, що перевіряють інформацію про двох громадян, які викликали до будівлі Нацбанку \”швидку\” та сказали, що отримали травми.

Джерела: Громадське ТБ

УНІАН

peredplata